Читај ми!

Mojz dobio otkaz, Gigs trener do kraja sezone!

Dejvid Mojz nije više menadžer Mančester junajteda. Porodica Glejzer izgubila strpljenje i zahvalila se Škotu na saradnji. Rajan Gigs vodi ekipu do kraja sezone. Kao dugoročno rešenje, pominju se Dijego Simeone i Luj van Gal, a nije isključena ni mogućnost povratka ser Aleksa Fergusona.

Pep Gvardiola nije iznenađen otkazom koji je uručen Dejvidu Mojesu. Gvardiola smatra da je u modernom fudbalu realnost deljenje ekspresnih otkaza, ukoliko klub ne niže pobede. "To nije ništa novo", rekao je Gvardiola koji je i sam doprineo sunovratu Mojesa sa mesta menadžera, pošto ga je izbacio u četvrtfinalu Lige šampiona. "Poslednjih pet, deset , pa i 15 godina, ukoliko gubite, brzo osvanete na ulici", dodao je Gvardiola. On je napomenuo da su treneri u konstantnom stresu, jer su stalno "u opasnosti od gubitka posla". "U velikim klubovima, jedino što se ceni jeste pobeda", rekao je Gvardiola.

Trener Reala iz Madrida Karlo Anćeloti rekao je da mu je žao što je kolega Dejvid Mojes dobio otkaz u Mančester Junajtedu. Italijanski stručnjak priznao je da je iznenađen što je Mojes posle samo 10 meseci napustio Old Traford. "Moram da priznam da sam ostao pomalo zatečen, jer Junajted nema manir da otpušta menadžere. U nekom klubu to bi bilo potpuno normalno, ali posle toliko godina sa ser Aleksom na klupi Junajteda, nisam očekivao. Žao mi je Mojesa, ali to je život trenera. Ponekad su rezultati loši i trener dobije otkaz. Siguran sam da će Mojes uskoro pronaći novi angažman", rekao je Anćeloti. 

Mančester junajted je smenio menadžera Dejvida Mojza, potvrđeno je na zvaničnom sajtu kluba.

"Dejvid Mojz je napustio klub. Želimo da mu se zahvalimo za vredan, težak rad i iskrenost", navodi se u kratkom saopštenju kluba.

"Odabrani", kako su ga na startu sezone nazvali navijači Mančester junajteda, za deset meseci na čelu kluba sa "Old traforda" uspeo je da katastrofalnim rezultatima i negativnim rekordima navuče na sebe gnev istih tih navijača.

Iako su ga branili brojni stručnjaci i bivši fudbaleri, kao i legendarni ser Aleks Ferguson, govoreći kako mu treba dati više vremena, ispostavilo se da porodica Glejzer nije imala toliko strpljenja.

Mojz, koji je letos stigao na "Old traford" na ličnu preporuku Aleksa Fergusona, ostvario je, blago rečeno, razočaravajuće rezultate.

Ne samo što nije uspeo da odbrani titulu u Premijer ligi nego ni prvi put posle 1996. godine Junajted neće igrati u Ligi šampiona.

Škotski stručnjak je prethodno trenirao Everton, a sa Junajtedom je letos potpisao šestogodišnji ugovor.

Mojz će, prenose mediji na Ostrvu, dobiti obeštećenje od oko šest miliona evra.

Do kraja sezone ekipu će voditi Rajan Gigs, koji je u Mojzovom stručnom štabu bio asistent.

Kao dugoročno rešenje, pominju se Dijego Simeone, Luj van Gal, a govori se i o pomalo neverovatnom povratku Aleksa Fergusona.

Svi Mojzovi rekordi

Ovogodišnji plasman Junajteda je najslabiji od kada postoji Premijer liga u ovom obliku, i apsolutno najslabiji u poslednjih 25 godina. Ferguson je u svojoj trećoj sezoni završio kao 13. na tabeli, ali nikada nije propustio da se, posle isteka petogodišnje suspenzije zbog "Hejsela", plasira u Evropu.

Junajted je postao prvi klub sa severozapada Engleske koji nije uzeo niti jedan bod u duelu sa regionalnim rivalima. Po dva puta su izgubili od Sitija, od najvećeg rivala Liverpula, kao i od Mojzovog bivšeg kluba Evertona.

Everton od 1970. godine nije pobedio Junajted dva puta u sezoni, a Siti i Liverpul nikada u istom šampionatu nisu ostvarili dvostruku pobedu nad najvećim rivalom.

Prvi put od kada postoji Premijer liga, Junajted je primio gol u prvom minutu.

Svonsi je prvi put u klupskoj istoriji savladao "đavole" na "Old trafordu", a Njukasl je na "Teatru snova" pobedio prvi put od 1972. godine. Prvi put su od 1984. izgubili u ligi od Stouka, a VBA je u Mančesteru pobedio Junajted prvi put od 1978. godine.

Junajted je ispao u trećoj rundi FA kupa, što je Fergusonu za više od četvrt veka "pošlo za rukom" samo jednom.

Mojz je sa Junajtedom izgubio tri meča zaredom, što se nije dogodilo od 2001. godine.

Prvi put od 1995. godine Junajted neće igrati u Ligi šampiona.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара