Читај ми!

Farina: Poboljšana bezbednost na Kosovu

Komanadant Kfora general-major Salvatore Farina kaže da je bezbednosna situacija na Kosovu poboljšana nakon Briselskog sporazuma od 19. aprila. Naglašava da je to bilo moguće zahvaljujući neprekidnom nastojanju i dijalogu između Beograda i Prištine.

Salvator Farina je rekao da je bezbednosna situacija na Kosovu poboljšana i zahvaljuući snažnom odnosu sa različitim akterima, nosiocima bezbednosti, međunarodnim i lokalnim institucijama, saopšteno je iz Kfora.

Farina je to rekao na sastanku sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem u Nišu.

Farina i Diković su razgovarali o bezbednosnoj situaciji na Kosovu sa posebnim osvrtom na Sever i bezbednosti van administrativne linije (ABL), a na kraju i o značaju međusobne saradnje u cilju poboljšanja bezbednosne situaciju u širokom regionu Balkana.

Komandant Kfora je potvrdio konstantne i nepristrasne napore misije NATO-a da doprinese sigurnom i bezbednom okruženju i slobodi kretanja, stvaranjem neophodnih uslova da pomognu i održe napredak, demokratiju i modernizaciju za sve ljude na Kosovu.

Sastanak sa Dikovićem je deo dnevnog reda razgovora na visokom nivou sprovedenih u skladu sa Vojno-tehničkim sporazumom (VTS), iz Kumanova. Ovo je treći put da se general major Farina sastaje sa generalom Dikovićem.

Komandant Kfora se redovno sastaje sa načelnicima Generalštaba vojski Albanije, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Farina je u poslednjih šest meseci posetio Beograd, Tiranu, Skoplje, Podgoricu a u štabu Kfora u kampu "Filmski grad" u Prištini je ugostio načelnika Generalštaba Vojske Srbije u januaru i načelnika Generalštaba Oružanih snaga Albanije u martu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара