Jovanović: Ne ostavljam stranku

Čedomir Jovanović rekao da ne ostavlja stranku i ljude sa kojima godinama radi i da se oseća beskrajno dužan prema svakom glasu koji je LDP dobio na izborima.

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ponovio je da neće podneti ostavku i istakao da stranka mora da preuzme odgovornost i nađe snagu za unutrašnju promenu u organizacionom i kadrovskom smislu.

Jovanović je, posle sednce Predsedništva stranke, koja je trajala više od tri sata, rekao novinarima da se razgovoralo o redosledima poteza koje će stranka u narednom periodu povući.

"Bez ikakvog skrivanja stranka mora preuzeti odgovornost i pronaći unutar sebe neophodnu snagu za unutrašnju promenu u organizacionom i kadrovskom smislu", rekao je Jovanović.

Kako je precizirao, LDP se neće utopiti u neku drugu stranku ili učestvovati u stvaranju konglomerata partija i "lažnih saveza", već će raditi na daljem profilisanju dosadašnje politike stranke.

On je naglasio da neće podneti ostavku, niti ostaviti ljude sa kojima je godinama sarađivao i da se oseća beskrajno dužan prema svakom glasu koji je stranka dobila na izborima.

"Čestitam Srbiji na izboru, nadam se da zemlja nije pogrešila. Drago mi je što je politika o kojoj je godinama govorio LDP dobija svoje uporište u vladi", rekao je Jovanović i dodao da buduće delovanje LDP-a želi, zajedno sa svima u stranci, da usmeri ka izgradnji drugačijeg LDP koji će biti u stanju da uradi onaj posao koji nije urađen od 5. oktobra 2000. do 16. marta 2014.

"To je posao o kojem smo uvek govorili, a koji su kompromitovali, pre svega Boris Tadić i Vojislav Koštunica, a potom i svi oni koji su sa njima delili vlast u ovoj zemlji", rekao je Jovanović.

On je dodao da je LDP kriva za loš rezultat na izborima jer nije uspela da nađe jezik kojim bi stigli do građana neophodnih da bi LDP došao do podrške na osnovu koje bi mogao da sprovede svoju politiku.

Na pitanje da li će pojedini funkcioneri podneti ostavke odgovorio da je "to realnost koja se dešava posle svakih izbora".

"Ne bih to nazvao povlačenjem iz stranke, već bih opisao kao dilemu da je moguće ostvariti to što želi da uradi LDP, da je moguće to ostvariti ako se ozbiljno LDP ne promeni. Ali LDP nikada nije bio samo stranka, on je mnogo više od toga, tako da, kao i do sada, svaku ličnu odluku poštujem i nemam ništa protiv nje. Smatram je odgovornom i upravo zbog te odgovornosti stranku ne ostavljam u ovakvoj situaciji", poručio je Jovanović.

On, ipak, nije mogao da precizira ko je najavio odlazak iz Liberalno-demokratske partije.

Jovanović je lideru SNS-a Aleksandru Vučiću poželo "iz sve snage" da uspe u onome što radi ocenjujući da će Vučiću misija biti gotovo nemoguća, jer nema LDP "koji nije tražio korist za sebe, već je sebe video kao predstavnika društva koji mora biti angažovan da bi promene o kojima na isti način govore i on i Vučić bile ostvarene.

Sednica Predsedništva počela je nešto posle 17 časova, a pored predsednika LDP-a Čedomira Jovanovoća prisustvovali su stranački funkcioneri, među kojima Bojan Đurić, Ivan Andrić, Nataša Mićić...

LDP na vanrednim parlamentarnim izborima 16. marta nije prešao cenzus budući da je dobio 3,35 odsto glasova.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 11. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије