Uhapšena Elezova grupa

Ministar policije Ivica Dačić i direktor policije RS Uroš Pena najavili nastavak akcije protiv organizovane međunarodne kriminalne grupe. Do sada uhapšeno 24 osobe, a u saradnji sa hrvatskom policijom noćas uhapšena još jedna osoba. Veljović: Neće proći delovanje crnogorskih kriminalnih grupa u Srbiji.

Posle hapšenja organizovane međunarodne kriminalne grupe, koju je predvodio Darko Elez, ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i direktor policije Republike Srpske Uroš Pena izjavili su da su za sada uhapšene 24 osobe.

Direktor srpske policije Milorad Veljović je rekao da je u saradnji sa hrvatskom policijom u Srbiji noćas uhapšen još jedan član kriminalne grupe - Aleksandar Lučić.

Dačić i Pena su precizirali da je devet osoba uhapšeno u Srbiji, a 15 na teritoriji Bosne i Hercegovine, najavivši da se ta akcija nastavlja.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo uspešnom policijskom saradnjom najavivši spremnost za njenim unapređenjem u borbi protiv organizovanog kriminala.

Dačić je istakao i da su u akciji učestvovali i pripadnici srpske jedinice za finansijske istrage, ukazujući da je to značajno, zbog pokretanja postupka oduzimanja imovine stečne kriminalom.

On je ponovio da se međunarodna kriminalna grupa, koja spada među najorganizovanije, bavila vršenjem najtežih krivičnih dela - ubistvima, švercom narkotika, ucenama, pranjem novca...

Prema njegovim rečima, u akciji, koja je započela decembra prošle godine učestvovali su pripadnici policija Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske i Republike Srpske.

Dačić i Pena izrazili su zadovoljni što tokom trajanja akcije nije "procurela nijedna informacija" o hapšenju koje je juče izvršeno, istovremeno odajući priznanje svima koji su u njoj učestvovali.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije je naveo i da je Elez dobio srpsko državljanstvo 2001. godine, a ne 2006., kako su juče neprecizno objavili pojedini mediji.

On je ukazao i na dobru saradnju sa srpskim specijalnim tužilaštvom za borbu protiv organizovanog kriminala, kao i sa njihovim kolegama u BiH i Republici Srpskoj.

Dačić je najavio i da će u petak u Beogradu boraviti delegacija MUP-a BiH s kojom će zvaničnici MUP-a Srbije imati bilateralne razgovore.

Pena je precizirao da je akcija razotkrivanja te kriminalne grupe u finalnom delu trajala šest meseci a da je od 15 uhapšenih u BiH njih deset uhapšeno u Republici Srpskoj.

"Sasvim sigurno, nova hapšenja se očekuju", rekao je Uroš Pena, dodajući da je od Interpola policiji Republike Srpske već stigao zahtev za dobijanje informacija vezanih za ovaj slučaj.

Direktor srpske policije Milorad Veljović je rekao da nije isključena mogućnost da sinoćnja pucnjava na Obilićevom vencu u Beogradu, u kojoj je dvoje ranjeno, ima veze sa nekom kriminalnom grupom iz Crne Gore.

"Neka operativna saznanja ukazuju na vezu sa tom kriminalnom grupom", rekao je Veljović.

Veljović je istakao da je saradnja sa Crnom Gorom veoma dobra, ali da se mora podići na viši nivo, naročito u razmeni konkretnih informacija i da "neće proći delovanje kriminalnih grupa iz Crne Gore na području Srbije".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво