Читај ми!

Selaković: Očekujem izbore i u Vojvodini

Uveren sam da će posle ubedljive pobede SNS-a na parlamentarnim izborima, uskoro biti održani i pokrajinski izbori, rekao za RTS potpredsednik naprednjaka Nikola Selaković. Očekuje da će nova vlada biti formirana do 1. maja.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nikola Selaković uveren je da će posle ubedljive pobede te stranke na parlamentarnim izborima, uskoro biti održani i izbori za parlament AP Vojvodine.

"Ovi republički izbori u našoj severnoj pokrajini pokazali su sasvim drugačiju izbornu volju građana i samo onaj ko nema apsolutno nikakvog političkog sluha može da ignoriše takav rezultat", rekao je Selaković gostujući u Dnevniku RTS-a.

Prema njegovim rečima, izbori u Vojvodini biće održani "u doglednom i razumnom roku" i dodao da ne vidi razlog da više bilo ko ignoriše "nepostojanje legitimiteta".

Govoreći o formiranju nove vlade, Selaković je rekao da veruje da će ona biti formirana do 1. maja, ali da je od toga važnije da se postigne konsenzus oko važnih stvari koje treba uraditi.

"SNS sada ima potrebnu većinu i da sam formira vladu, ali da je potrebno da se ostvari saglasnost oko važnih stvari koje treba uraditi, jer u Srbiji 'nije bilo temeljnih i suštinskih reformi četvrt veka'", naglasio je Selaković.

Na pitanje o mogućim postizbornim koalicijama, Selaković nije rekao s kim će SNS prvo razgovarati, ali je podsetio na izjavu Aleksandra Vučića da su toj stranci bitni programi.

"Desio se pozitivan potres na političkoj sceni Srbije, nešto što je prestrukturiralo sve snage. To je razlog što je naš predsednik rekao - razgovaraćemo o programu i o planu puta kojim Srbija treba da ide", rekao je Selaković.

Naprednjake, podsetio je Selaković, deli samo osam skupštinskih mesta do dvotrećinske većine koja je potrebna i za promenu Ustavu.

Istakao je da SNS sam može da formira vladu, ali da je za neke promene potreban širi konsenzus i podrška nekih drugih stranaka.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 12. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије