Читај ми!

Izrael gađao južni Liban

Izrael ispalio tenkovske i artiljerijske granate u južni Liban, nakon što je bomba podmetnuta na putu eksplodirala kraj vojnika koji su patrolirali granicom.

Izrael je večeras pucao ka južnom Libanu iz tenkova i artiljerijskog oružja, nakon što je ekplodirala bomba na putu kojim su izraelski vojnici patrolirali pored granice između dve zemlje.

Portparol izraelske vojske, potpukovnik Peter Lerner, rekao je da je u eksploziji oštećeno vojno vozilo.

Po njegovim rečima, eksplozija nije povredila nijednog vojnika, ali su tri vojnika ipak bili u bolnici na pregledu zbog mogućih unutrašnjih povreda.

Lerner je rekao da je izraelska vojska odmah odgovorila pucnjavom iz tenkova i artiljerisjkog oružja, usmerenom ka "pozicijama Hezbolaha i drugim sumnjivim lokacijama".

Vojnici su, kako je dodao, takođe koristili dimne bombe da bi zaklonili svoje kretanje. On je rekao da je vojska pod uzbunom i da pojačava svoje prisustvo na granici.

Lerner je naveo da postoji "povezanost Hezbolaha" sa bombom na putu, ali nije naveo detalje. Do sada nije bilo komentara iz Hezbolaha.

Neimenovani libanski bezbednosni zvaničnici saopštili su da su najmanje dve granate, ispaljene iz Izraela, pale na selo Halta u južnom Libanu, ali da nije bilo žrtava.

Takođe neimenovani žitelj Halte u telefonskom razgovoru rekao je da je na brda koja se nalaze istočno od sela palo najmanje šest ili sedam granata.

Izrael i Hezbolah, šiitska grupa koju podržava Iran, posvećena uništenju Izraela, sukobili su se u jednomesečnom ratu tokom leta 2006, koji se završio bez pobednika.

Obe strane su uglavnom izbegavale bilo kakav direktan sukob otkako je taj sukob završen sporazumom o prekidu vatre, koji je postignut uz posredovanje Ujedinjenih nacija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 12. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије