Читај ми!

Grupi Đakovčana zabranjena poseta groblju

Grupi od oko 120 raseljenih Đakovčana zabranjeno da na zadušnice u tom gradu posete grobove svojih predaka.

Kosovska policija i prištinske institucije zabranile su grupi od oko 120 raseljenih Đakovčana da na zadušnice u tom gradu posete grobove svojih predaka, rekao je večeras organizator tog puta i predsednik Udruženja Đakovčana Đokica Stojanović.

Prema njegovim rečima, raseljeni Đakovčani su planirali da na put krenu večeras iz Beograda, Rače Kragujevačke, Kragujevca i Kraljeva.

"To je poslednje pravo koje smo imali. Zabranjeno nam je da na svojim ognjištima slavimo praznike ili obilazimo groblja naših predaka. To je žalost i tuga i neshvatljivo je da se danas dešava bilo gde u Evropi", rekao je Stojanović.

Stojanović je ocenio da je ta odluka "ubijanje pravde" i podsetio da su Đakovčani sprečeni i da na Badnje veče i Božić posete manastir Uspenja presvete bogorodice.

U Đakovici je pre rata živelo oko 12.000 Srba, a danas su tamo ostale samo četiri starice koje žive u manastiru.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије