Читај ми!

Putin podržao El Sisija

Ruski predsednik Vladimir Putin podržao je kandidaturu maršala Abdela Fataha el Sisija na predsedničkim izborima u Egiptu, na sastanku dvojice zvaničnika u Moskvi.

Ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa načelnikom egipatske vojske Abdelom Fatahom el Sisijem u Moskvi izrazio je podršku njegovoj kandidaturi na predstojećim predsedničkim izborima u Egiptu, objavili su ruski mediji.

Putin je na početku sastanka izjavio da mu je poznato da je El Sisi odlučio da se kandiduje za predsednika i poželeo mu da na tim izborima odnese pobedu, prenela je agencija AP.

Predsednički izbori u Egiptu biće održani verovatno krajem aprila, a El Sisi bi tek trebalo da zvanično istakne svoju kandidaturu. On je značajno dobio na popularnosti i moći nakon što je odigrao važnu ulogu u svrgavanju sa vlasti prvog demokratski izabranog predsednika Muhameda Mursija.

Vojska je bila na vlasti do izbora Mursija na predsedničkim izborima u junu 2012. godine, ali ga je posle samo godinu dana zbacila s vlasti, pod optužbama da je izdao revoluciju kojom je pre tri godine svrgnut Mubarak.

Svetski mediji navode da je cilj posete Sisija Moskvi finaliziranje ugovora o isporuci oružja vrednog dve milijarde dolara, čime bi Rusija znatno proširila vojni uticaj na Kairo koji se smatra ključnim američkim saveznikom na Bliskom istoku.

Poseta jednog vojnog komandanta najvišeg ranga poput maršala Sisija krajnje je neuobičajena za egipatske prilike. To je njegovo prvo putovanje van zemlje od svrgavanja Mursija u julu prošle godine.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара