Читај ми!

Španska princeza pristala da svedoči

Princeza Kristina, najmlađa ćerka španskog kralja Huana Karlosa, svedočiće na sudu zbog optužbi za utaju poreza i pranje novca svog supruga. Njeno visočanstvo se odreklo prava na žalbu i dobrovoljno će se pojaviti na sudu, navode princezini advokati.

Najmlađa ćerka španskog kralja Huana Karlosa, princeza Kristina, neće se žaliti na sudsku presudu kojom joj je naloženo da svedoči zbog optužbi za utaju poreza i pranje novca, pa će se pojaviti na sudu u Palma de Majorki, objavili su njeni advokati.

"Njeno visočanstvo se odreklo prava na žalbu i dobrovoljno će se pojaviti na sudu", navodi se u saopštenju advokata.

Kako javljaju španski mediji, advokati princeze su rekli da bi žalba samo "produžila proces i nepravednu situaciju u kojoj se našla zbog ovog sudskog postupka".

"Princeza nema šta da krije pred sudom ni pred španskim društvom budući da je negirala umešanost u nezakonite aktivnosti", preneli su mediji.

Zato je "odlučila da se odrekne prava na žalbu koje joj je, kao građanki, zagarantovano ustavom i da se dobrovoljno pojavi pred sudom kada bude određen datum", navode španski mediji.

Princeza Kristina biće prvi srodnik kralja Španije koji se ikada pod optužbom pojavio pred sudom.

Pozivanje princeze u sud povezano je sa poslovnim aferama njenog supruga Injakija Urdangarina koji se nalazi pod istragom za proneveru novca iz javnih fondova.

Urdangarin, bivši profesionalni rukometaš i reprezentativac Španije, osumnjičen je da je zajedno sa poslovnim saradnicima utajio više od šest miliona evra, koje je sa računa fondacija prebacio na račune privatnih kompanija.

Sumnja se da je u aferi koja je snažno potresla imidž kraljevske porodice, Urdangarin iz fondova naplaćivao nepostojeće usluge i tako punio privatne račune. Urangarin je demantovao takve optužbe.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије