Grac, kupovina sa tragičnim ishodom

Jeran muškarac srpskog porekla napao nožem suprugu u Gracu i zadao joj više uboda. Razlog preskupa kupovina na Badnje veče.

Porodična svađa oko preskupe kupovine na Badnje veče u jednoj podzemnoj garaži nadomak Graca okončana je zločinom. Suprug (45) u više navrata napao je nožem svoju 29-ogodišnju suprugu u kolima i zadao joj više uboda. Dok je žrtva operisana policija je osumnjičenog uhapsila.

Par srpskog porekla se oko podneva u garaži šoping centra posvađao. Prolaznici su primetili kako muškarac u više navrata jednim keramičkim nožem, dugim 15 santimetara, ubada ženu.

Kada je napadač primetio svedoke upalio je automobil i sa žrtvom na suvozačkom mestu, uputio se u pravcu izlaza iz garaže.

Međutim, nakon 150 metara je stao, i u tom trenutku je žrtva izašla iz kola i pokušala da pobegne. Muškarac je, kako opisuju svedoci, krenuo za njom i još u par navrata ubadao ženu.

Svedok, koji je svojim kolima išao u pravcu automobila osumnjičenog, video je napad, što je navelo napadača da odustane od daljeg nasrtanja na ženu i bekstvo iz garaže. Dva prolaznika su se potom odlučila da krenu za njim i svojim automobilima su ga sledili do sledećeg šoping centra, gde su ga izgubili iz vida.

Policija, koja je pozvana, uspela je da uhapsi Srbina kod šoping centra "Vest".

Žrtva napada, koja je imala mnoštvo uboda u predelu lica i vrata, kao i stomaka, morala je pod hitno biti operisana u klinici LKH u Gracu.

Kako je saopšteno iz LKH u Gracu žena je, posle operacije, van životne opasnosti.

Napadač je, takođe, zadobio posekotine u predelu ruke i morao je isto tako biti podvrgnut kraćoj intervenciji lekara.

Prema navodima policije, bračni par, koji u Austriji živi već 11 godina, često se svađao, očigledno zbog finansijskih nesporazuma.

Tokom saslušanja napadač je, prema rečima Haralda Vinklera iz kriminalističke službe Štajerske, priznao napad, ali je tvrdi da nije nameravao da ubije suprugu.

I ova svađa, kako je policiji rekao napadač, izbila je oko "previše potrošenog novca" na kupovinu.

Muškarcu je policija već ranije izrekla zabranu pristupanja zajedničkom stanu. Zbog toga, naveo je Vinkler, muškarac se našao sa suprugom u šoping centru, kako bi je, kako je tvrdio tokom saslušanja, sprečio da kupuje skupe artikle.

Vinkler je dodao da je istraga u vezi sa pokušajem ubistva i dalje u toku, a da je napadač u istražnom pritvoru.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво