Читај ми!

Svlačionica Zvezde "ustala" protiv Stojadinovića!

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović "preživeo" je sinoćnu sednicu Upravnog odbora, ali su protiv njega glas digli iskusni prvotimci, sa Nikolom Mijailovićem i Milošem Ninkovićem na čelu.

Fudbaleri Crvene zvezde su jedinstvni u nameri da vrate titulu na Marakanu, a dvojica iskusnijih tvrde da dobru atmosferu u svlačionici kvari sportski direktor. Stojadinović smatra da iza takvih poruka stoji "neko drugi".

Prvi se jutros oglasio iskusni levi bek i jedan od najboljih igrača ove jeseni Nikola Mijailović, i direktno optužio Stojadinovića da "rovari po svlačionici" i da u ekipi kvari atmosferu.

"Ja nemam problem sa Stojadinovićem. Imali smo odličan odnos do određenog trenutka, sve dok nije počeo da nam smeta u svlačionici. Čovek se bavi intrigama i spletkama, što je meni nebulozno. Samo dođe i priča ko je šta rekao... Loše utiče na ekipu. Govorio je okolo kako ja radim s Kokezom, kako sam ja Kokezin čovek, i kako me on nagovara na sve... Pomisliće ljudi svašta, a ja želim samo da Zvezda osvoji tri boda. Neka igra ko hoće. I ja sam sedeo na klupi, pa se nisam bunio. Stojadinović je ubijao autoritet trenera, čak je i potpredsednike ogovarao u svlačionici", rekao je Mijailović za Mocart sport.

Mijailović je bio svestan da su to prilično teške optužbe i da će izazvati novu buru na Marakani.

"To što je Stojadinović radio stvara nezdravu atmosferu. I onda je normalno što titule nema šest godina, i normalno je da Mrđin šut u Kupu protiv Vojvodine završi na stativi umesto u golu. Slušajte, sa svim trenerima s kojima sam sarađivao ostvario sam odličan odnos - s Muslinom, Božovićem, Petreskuom... Čak i sa Saletom Jankovićem, s kojim nikada nisam bio u klubu. Eto, i on je 'poginuo' u Zvezdi... Da, on mi je pričao da je 'poginuo' zbog sportskog direktora...", rekao je iskusni levi bek.

Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje istakao je da je tačno znao kakva je situacija u Zvezdi dok se dogovarao o povratku u crveno-belo jato.

"Vratio sam se samo iz ljubavi i želje da se titula vrati na Marakanu", rekao je Mijailović i dodao da kohezija koja se stvorila pre svega među starijim igračima u vremenu neviđene krize može da se dogodi samo i jedino u Zvezdi.

Vrlo brzo nakon Mijailovića, odlasio se i "prozvani" sportski direktor, koji tvrdi da se iza reči iskusnog defanzivca zapravo krije neko drugi.

"Nisam mutav, niti je bilo ko lud da ne vidi šta se dešava. Kad igrač počne da se meša u poslove kluba, onda nešto nije u redu. Nikola je dobar dečko, odličan igrač, profesionalac, ali mi je žao što ga koriste i instruišu. Jasna mi je pozadina svega, bliži se prelazni rok, ponovo se diskredituje direktor, kako bi eventualno nova sportska komisija mogla da se uključi u transfere", rekao je Zoran Stojadinović.

Iako nijednom u svojoj reakciji nije spomenuo Slavišu Kokezu, sasvim je jasno da Stojadinović misli upravo na potpredsednika kluba, koji ga je uoči sednice Upravnog odbora i pozvao na odgovornost.

"Od mene niste čuli nijedno ime, ali pametni ste ljudi, možete sami da zaključite. Mijailović jeste to izgovorio u pomenutom intervjuu, ali je retorika prepoznatljiva i stiže iz usta drugog čoveka. Ako na nečiji rad imam zamerke, onda izađem javno i kažem: taj je loše uradio to i to. A sad vam kažem: gospodin koji ima nešto protiv mene i interesuje ga isključivo prelazni rok - nije pravi muškarac, čim nema snage da mi lično saopšti primedbe, već za to koristi igrače. Reč je o niskim argumentima, bez osnova. I da postoji neki problem, red je da se rešava u klubu, a ne posredstvom medija", izjavio je Stojadinović za sajt Mocart sport.

Podrška Mijailoviću u novonastalom sporu ubrzo je stigla i od najvećeg letošnjeg pojačanja Zvezde, Miloša Ninkovića. On je u izjavi za Mondo potvrdio reči svog saigrača.

"Stojim iza svega što je Nikola rekao, da ne ponavljam... U tome što misli nije usamljen. Ako bi svi igrači rekli šta misle, verovatno biste saznali da većina misli isto kao i on. Štaviše, mislim da su i treneri za to", priznao je sjajni vezista Crvene zvezde.

Ninković je nekoliko puta istakao da je borba za bolju atmosferu u klubu jedini razlog "pobune svlačionice".

"Zašto bi to trebalo i meni i Mijailoviću sada, u toku pauze, kada bi svako trebalo da se odmara sa porodicom. Ovim stvarima se bavimo samo zbog Zvezde, da bismo stvorili zdravu atmosferu u svlačionici", rekao je popularni Nine.

"Iza ovoga što pričamo Mijailović i ja ne stoji niko, kao što je napisano i u jesenjem pismu. Mi isključivo radimo u interesu kluba, da bismo uzeli titulu. Da je protiv kluba radio Džajić, Čović ili neko drugi, isto bih postupio. Ali, sportski direktor je spona između igrača i kluba i najviše je 'dole', u svlačionici, pa o njemu možemo da sudimo", počeo je Ninković.

Na pitanje da li je moguće da "svlačionica" i sportski direktor posle svega izrečenog nastave saradnju, Ninković je odgovorio:

"Mislim da posle svega ovoga, ako to potvrdi još nekoliko igrača, ne možemo da nastavimo zajedno. To je moje mišljenje. Čoveka sam upoznao kada sam došao u Zvezdu. S njim nemam neki problem, a ne verujem ni da on ima neki problem sa mnom, ali govorim o onome što smo videli. Tu su i članovi stručnog štaba za koje mislim da dele naše mišljenje", naglasio je Miloš Ninković.

Iskusni vezista žali što je situacija u klubu takva da igrači moraju da se bave tim problemima.

"Ovo su moje reči, iza ovoga stojim samo ja, ali mi je krivo što je klub dozvolio da se mi igrači bavimo ovim stvarima. Klub je trebalo ranije to da reši. Žao mi je što o ovome moramo mi da se bavimo, pogotovo sada kada smo na odmoru."

Sa Mijalovićem i Ninkovićem složili su se i ostali iskusni Zvezdini fudbaleri: Nenad Milijaš, Dragan Mrđa i Boban Bajković u izjavama koje su dali za beogradske sportske medije.

Sukob svlačionice i direktora sada je sasvim evidentan i javan. "Kocka je bačena", a videćemo narednih dana kako će ovaj slučaj biti rešen. Jedno je sigurno, na Marakani nas očekuje vrela zima...

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара