Читај ми!

Članovi Privremenog organa ne žele platu

Četiri člana Privremenog organa Beograda, kao i sekretar Goran Vesić, obavestili su predsednika tog tela Sinišu Malog da se odriču nadoknade za rad. Tatjana Pašić ocenjuje da je reč o demagogiji i da je vođenje Beograda ozbiljan posao, a ne hobi.

Svi članovi Privremenog organa Beograda, osim Tatjane Pašić, obavestili su predsednika ovog tela Sinišu Malog da se odriču nadoknade za rad u ovom organu.

Nadoknade za rad se odrekao i sekretar Privremenog organa Goran Vesić i o tome je obavestio predsednika.

Zvaničnu odluku o nadoknadama Privremeni organ će doneti na narednoj sednici, koja je zakazana za petak, 22. novembar, saopštila je Služba za informisanje Grada.

Naknadno se oglasila i predstavnica DS-a u Veću, Tatjana Pašić i ocenila da je reč o tendencioznoj vesti koja predstavlja vrhunac demagogije, jer je sastanak na kojem će se o tome razgovarati i odlučivati održati tek sutra.

"Očigledno se moje kolege iz Privremenog organa vođenjem Beograda bave iz hobija jer svoje zarade ostvaruju na drugim funkcijama i poslovima koje imaju, što predstavlja neodgovornost prema Beograđanima, a ovo je najbolji pokazatelj da ne shvataju da je obezbeđivanje funkcionisanja grada od dva miliona stanovnika ozbiljan posao", saopštila je Pašićeva. 

Četvorica članova Privremenog organa uprave grada Beograda na čelu sa Sinišom Malim i sekretar Goran Vesić saopštili su danas da su iznenađeni izjavom Tatjane Pašić da njihov volonterski angažman na čelu Beograda naziva radom iz hobija, tim pre što su uvidom u finansijsku situaciju grada konstatovali manjak za plate od više od jedne milijarde dinara.

"Veoma smo iznenađeni izjavom Tatjane Pašić koja je našu odluku da radimo u Privremenom organu volonterski, bez nadoknade, nazvala radom iz hobija.

Da li to znači da je i bivši gradonačelnik Dragan Đilas vodio grad iz hobija, jer se sam hvalio da se odrekao svojih primanja dok je obavljao funkciju gradonačelnika.

Očigledno njegovoj tadašnjoj zamenici gospođi Tatjani Pašić, to nije smetalo", navedeno je u zajedničkoj izjavi Siniše Malog, Andreje Mladenovića, Nebojše čovića, Nikole Nikodijevića i Gorana Vesića, dostavljenoj Tanjugu.

"Uvidom u finansijsku situaciju grada, i konstatacijom da imamo manjak za plate veći od jedne milijarde dinara, pitamo se odakle bi i primili te plate da smo ih želeli", naveli su članovi Privremenog organa uprave.

Oni su uputili poziv Tatjani Pašić da se, umesto što dnevno piše saopštenja, uključi u rad Privremenog organa, kako su se dogovorili na jučerašnjoj prvoj sednici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије