Uhapšen još jedan krijumčar ljudi

Policija uhapsila Fatmira Arifija iz Končulja, člana međunarodne grupe koja je ilegalno prebacivala albanske i turske državljane u zemlje EU. Arifi, kod koga je pronađeno 1.800 evra, uhapšen je dok se pripremao za ilegalan prelazak granice i odlazak u Austriju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su Fatmira Arifija (1984) iz Končulja, člana međunarodne grupe koja je ilegalno prebacivala albanske i turske državljane u zemlje Evropske unije, saopštila je služba za informisanje MUP-a Srbije.

Arifij bio je u bekstvu, a uhapšen je na području Beograda, bez ličnih dokumenata, dok se pripremao za ilegalan prelazak granice i odlazak u Austriju. Policija je kod njega pronašla 1.800 evra, namenjenih za ilegalno prebacivanje.

Na području Gnjilana, Arifij je prihvatao ilegalne migrante i organizovao njihov prelazak preko administrativne linije Srbije i Kosova i Metohije do mesta Končulj, a zatim i prevoz do Beograda, gde su ih preuzimali drugi članovi kriminalne grupe.

Arifij je priveden istražnom sudiji Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu.

U akciji koja je izvedena 15. jula, nakon šest meseci intenzivnog policijskog rada i međunarodne policijske saradnje SECI Centra u Bukureštu i Interpola, uhapšena su 24 članova grupe koja je učestvovala u krijumčarenju ljudi, od toga 12 u Srbiji.

Kao organizatora grupe, najveće na području Balkana, policija je označila Dželala Sulejmanija (1970) koji je takođe uhapšen.

Reč je o jednoj od najorganizovanijih kriminalnih grupa na području Balkana, koja je do sada na teritoriju EU prokrijumčarila više od 60 albanskih državljana i zaradila između 200.000 i 300.000 evra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара