Kazne za "večite" na čekanju!?

Završena je sednica Disciplinske komisija FSS-a. Nije doneta konačna odluka o kaznama za Partizan i Crvenu zvezdu nakon nemilih scena na poslednjem, 145. "večitom derbiju" na Stadionu Crvene zvezde. Klubovima dat dodatni rok da dopune izveštaje. Kako RTS nezvanično saznaje, na stadionu bilo skoro upola manje redara nego što je trebalo. Disciplinska komisija traži promenu Zakona o bezbednosti na stadionima, ili bar njegovu dopunu. Konačna odluka o kaznama naredne srede.

Disciplinska komisija FSS-a konačnu odluku o kaznama za Zvezdu i Partizan doneće naredne srede, potvrdio je za RTS predsednik Komisije Slobodan Pajović. Komisija će dati dodatni rok klubovima da se izjasne o događajima na derbiju. Da podsetimo. Zbog ponašanja navijača i incidenata na 145. "večitom derbiju", Zajednica klubova Superlige Srbije suspendovala je stadione večitih rivala - Crvene zvezde i Partizana. Suspenzija će važiti do odluke Disciplinske komisije FSS-a.

Kako se navodi u šaopštenju, odluka će biti donešena kada svi nadležni državni organi, kao i klubovi dostave dopunske izveštaje, na čemu su insistirali predstavnici "večitih".
"Dogovorili smo se da u cilju donošenja adekvatnih odluka vezanih za izricanje disciplinskih mera sačekamo na dostavljanje zvaničnih izveštaja od strane nadležnih državnih organa - predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, čije je
mišljenje od izuzetnog značaja", rekao je predsednik Disciplinske komisije FS S Slobodan Pajović, a navodi se u saopštenju.

Na sednici su članovi Disciplinske komisije, detaljno analizirali prispele izveštaje od strane svih službenih lica 145. "večitog derbija".

Takođe, na današnjoj sednici potvrđene su izrečene mere od strane komesara za takmičenje Super lige Srbije i nadležnih organa Zajednice klubova, a na osnovu kojih je izrečena mera suspenzije oba stadiona - FK Crvena zvezda i FK Partizan.

To znači da će Partizan utakmicu 12. kola protiv Donjeg Srema, zakazanu za 9. novembar, odigrati bez prisustva gledalaca.

"Takođe, izašli smo u susret zahtevu FK Crvena zvezda, koji žele da im se omogući dodatno izjašnjavanje na prispele dopunske izveštaje službenih lica", rekao je Pajović.
Konačna odluka trebalo bi biti donešena na narednoj sednici Disciplinske komisije FS Srbije, zakazane za sredu 13. novembar 2013.

Kako RTS nezvanično saznaje, na utakmici nije bilo 700 redara, koliko je trebalo da ih bude, nego nešto više od 400. Skoro upola manje od potrebnog broja. Očekuje se da će Zvezda ovo potvrditi ili demantovati, i ako je tačno - objasniti zašto je bilo manje redara. Prema Zakonu, policija ne sme na ulazima u stadion da pretresa, to rade redari.

Disciplinska komisija se nada da će Zakon o bezbednosti stadiona biti promenjen ili bar dopunjen, kako bi redari i policija dobili veća ovlašćenja.

 

 

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара