Читај ми!

Napad na porodicu Dibrani u Mitrovici

Leonardu Dibrani, romsku devojčicu deportovanu iz Francuske na Kosovo i njenu porodicu napale nepoznate osobe u Kosovskoj Mitrovici. Leonardina majka je u bolnici.

Nepoznate osobe napale su u Kosovskoj Mitrovici devojčicu Leonardu Dibrani i njenu porodicu koja je deportovana iz Francuske na Kosovo.

"Porodica Dibrani je sa decom šetala Mitrovicom kada su ih napale napoznate osobe", rekao je za AFP policijski izvor koji je hteo da ostane anoniman.

Leonardina majka Džemila je zadržana u bolnici a deca su u policijskoj stanici i u šoku su, navodi isti izvor. Otac Resat Dibrani je u bolnici i Kosovskoj Mitrovici uz svoju suprugu.

"To znači da Dibrani ovde nisu sigurni", rekao je za AFP policijski izvor.

Leonardi Dibrani je francuski predsjednik Fransoa Oland u subotu ponudio da se sama vrati u Francusku kako bi nastavila školovanje. Devojčica je odbila ponudu rekavši da ne želi da se vrati bez porodice.

Resat Dibrani je s porodicom došao u Francusku iz Italije 2008. godine "bez papira". Priznao je da je prilikom traženja azila lagao francuskim vlastima da je cela porodica s Kosova, nadajući se da će pre dobiti azil u Francuskoj.

Resat je jedini u porodici rođen na Kosovu. Njegovo četvero dece je rođeno u Italiji a najmlađa ćerka, koja ima 17 meseci rođena je u Francuskoj.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара