Porazi mančesterskog dvojca, Arsenal na vrhu

Mančester junajted izgubio od VBA kod kuće (2:1), dok je Siti poražen u gostima od Aston Vile (3:2), u mečevima šestog kola Premijer lige. Arsenal savladao Svonsi (2:1) i izbio na čelo Premijer lige. U londonskom derbiju Totenhem i Čelsi igrali nerešeno 1:1.

Šampion i vicešampion Premijer lige Mančester junajted i Mančester siti poraženi su danas u šestom kolu, a bolji od njih bili su Vest Brom i Aston Vila, dok se Arsenal, pobedom u Svonsiju, popeo na prvo mesto na tabeli Premijer lige.

Posle poraza od Sitija u prethodnom kolu Premijer lige Mančester junajted poražen je danas na Old Trafordu od Vest Broma sa 2:1. Aktuleni šampion se posle ovog poraza nalazi na 12. mestu na tabeli sa samo sedam osvojenih bodova iz šest utamica.

Morgan Amalfitano doneo je prednost Vest Bromu u 54. minutu, a samo tri minuta kasnije izjednačio je Vejn Runi. Konačan rezultat postavio je Saido Berahinjo u 67. minutu.

I drugi tim iz Mančestera pretrpeo je poraz. Siti je u veoma uzbudljivom meču poražen na gostovanju Aston Vili sa 3:2. U poslednjem minutu prvog poluvremena Jaja Ture doneo je prednost Sitiju, a na samom početku drugog dela, u 51. minutu, na 1:1 je izednačio Karim El Ahmadi.

Novo vođstvo Sitiju doneo je Edin Džeko šest minuta kasnije, a konačnih 3:2 bilo je delo Andreasa Vajmana u u 76. minutu.

U preostalim mečevima koji su igrani od 16 časova, Kardif je u gostima bio bolji od Fulama, Hal je pobedio Vest Hem, a Sauthempton ekipu Kristal palasa.

Arsenal je zabeležio i petu uzastopnu pobedu, ovoga puta na gostovanju Svonsiju. Strelci za "tobdžije" bili su Gnabri i Remzi, dok je gol za domaće postigao Dejvis. Svi golovi postignuti su u drugom poluvremenu.

Londonski derbi između Čelsija i Totenhema završen je bez pobednika 1:1. Prednost domaćem timu je doneo Gulfi Sigurdson, ali je Čelsi izjednačio preko Džona Terija. Čelsi je poslednjih desetak minuta igrao sa igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Fernando Tores, koji je oba žuta dobio zbog koškanja sa Vertongenom.

Meč je imao zanimljivu uvertiru, sve oči bile su uprte u Morinja i Vilasa Boasa - da li će se rukovati, jer su se nekadašnji učenik i učitelj prepucavali preko medija. Pozdravili su se, srdačnije nego što su neki očekivali.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара