Читај ми!

Arijel Kastro pronađen mrtav

"Monstrum iz Ohaja", Arijel Kastro, koji je tri žene držao zatočene 10 godina i silovao ih, pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji. Kastro je zbog višestrukih zločina prošlog meseca osuđen na doživotnu robiju i više od 1.000 godina zatvora, bez mogućnosti pomilovanja.

U zatvorskoj ćeliji je pronađen mrtav Amerikanac Arijel Kastro, osuđen prošlog meseca na doživotnu robiju i na više od 1.000 godina zatvora jer je godinama držao zatočene u svojoj kući u Klivlendu tri žene i silovao ih.

Američki mediji su javili da je Kastro (53) pronađen u utorak uveče kako visi u svojoj ćeliji i da zatvorski službenici nisu mogli da ga povrate u život.

Džo Elen Smit, portparol Rehabilitacionog centra u Ohaju gde je Kastro bio smešten, rekao je da je on bio sam u ćeliji, i da su ga službenici obilazili na pola sata.

Kastro (53) je držao zatočene tri žene skoro deset godina, do maja ove godine, kada je Amanda Beri uspela, dok je Kastro bio van kuće, da se oslobodi i obavesti policiju, koja je ubrzo pristigla i oslobodila i ostale devojke.

Prema policijskim dokazima i svedočenju žrtava, on je žene držao u lancima i silovao ih.

Kastro je od 2002. do 2004. najpre oteo Mišel Najt, potom Amandu Beri i onda Đinu de Hesus, tako što im je ponudio prevoz do kuće. Najstarija od otetih žena, Najt, danas ima 32 godine.

U prljavoj, zamračenoj kući, u kojoj su nesrećne žene držane pod ključem, pronađeni su lanci teški 42 kilograma. Još su jezivije bile priče maltretiranih žena, koje su divljački tučene i silovane.

Kastro im je davao hranu samo jednom dnevno, a vrlo retko im je dozvoljavao da koriste kupatilo.

Tokom jedanaest godina zatočeništva, Mišel Najt je četiri puta ostajala trudna. Kastro je te trudnoće okončavao tako što ju je danima izgladnjivao, udarao i skakao po njenom stomaku.

Amanda Beri je takođe ostala trudna i rodila dete krajem 2006. godine, a Kastro je otkad je zatvoren, više puta tražio da vidi Berijevu, ali je sudija odbio te zahteve kao nedolične.

Istražitelji koji su radili na ovom slučaju još nisu uspeli da saznaju i shvate kako niko ko je posećivao Kastrovu kuću, uključujući članove njegove porodice i njegovu devojku, nije shvatao šta se u kući dešava.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије