Читај ми!

Milanović: Rat je gotov

Svima koji su ovih dana na neprihvatljiv način protestovali u Vukovaru, hrvatski premijer poručio da je rat govot. Vlada ne odustaje od postavljanja dvojezičnih tabli, ističe Zoran Milanović.

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je da vlada ne odustaje od postavljanja dvojezičnih tabli na javnim ustanovama u Vukovaru.

"Svima koji su ovih dana na neprihvatljiv način protestovali, treba reći da je rat govot. Prošlo je više od 20 godina od Zakona o amnestiji. Hrvatska u pobedi mora pokazivati velikodušnost, a u miru dobru veru i dobru volji i poštovati zakone", rekao je Milanović za Hrvatski radio.

Milanović je podvukao da ne postoji mogućnost da se postavljanje dvojezičnih tabli odloži.

"Nekome je to na žalost, meni to nije na sreću. Mogu da shvatim i prihvatim da jedan broj ljudi nije time oduševljen. Ako ćemo biti civilizovana država koja štiti nacionalne manjine, koja štiti manjine i poštuje zakon, onda to moramo učiniti i učinićemo", rekao je Milanović.

Milanović je rekao i da je stranka HDZ politički odgovorna za eskalaciju situacije u Vukovaru.

"Ne mogu optužiti HDZ da je uputio ljude da čekićima razbijaju ploče, državnu imovinu i napadaju policajce. Ne mislim da je to HDZ direktno napravio, ali politička odgovornost je ogromna", istakao je Milanović.

Inače, na zgradu policijske stanice u Vukovaru utorak popodne ponovo je postavljena tabla s dvojezičnim natpisom i na latiničnom i ćirličnom pismu, nakon što je u ponedeljak nasilno skinuta. To je peta ustanova na koju je postavljena dvojezična tabla.

Šovinističko nasilje u Vukovaru osudili su i predsednik Srpskog nacionalnog veća i poslanik u hrvatskom Saboru Milorad Pupovac, predsednik Ivo Josipović i vlada Hrvatske.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 04. јун 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије