Читај ми!

Serija eksplozija u Bagdadu

Poginulo najmanje 26 ljudi, a 81 osoba je ranjena, u seriji bombaških napada u Bagdadu. Jedan od napada dogodio se u blizini ambasada zapadnih zemalja.

U seriji bombaških napada koji su jutros potresli Bagdad, poginulo je najmanje 26 osoba, a 81 je ranjena, saopštili su zvaničnici.

Pozivajući se na policijske izvore, agencija Rojters je navela da se jedan od bombaških napada dogodio se u blizini "zelene zone" - dobro čuvanog diplomatskog kompleksa u iračkoj prestonici.

U toj zoni nalaze se ambasade zapadnih zemalja, uključujući i američku misiju. U tom napadu je poginulo pet, a ranjeno 13 osoba.

Pet osoba je poginulo, a 15 ranjeno u eksploziji automobila-bombe u blizini kancelarije saobraćajne policije na istoku Bagdada.

Jedna bomba je eksplodirala u blizini autobuske stanice u severnom šiitskom delu Bagdada, usmrtivši šest i ranivši 18 osoba.

Na meti napada su se našle i prodavnice u naselju Bab al Muadam u kom su poginule četiri, a ranjeno je 12 osoba.

U zapadnom delu Bagdada poginule su još tri osobe, a osam je ranjeno.

Jedan od automobila-bombi eksplodirao je u blizini kancelarije TV stanice "Al-Ahad", povezane sa Asaib al Hakom, militantnom grupom koja se odvojila od Mahdi armije na čijem je čelu uticajni šiitski verski vođa Moktada al Sadr.

Prema evidenciji agencije AFP, od početka godine više od 3.450 ljudi je poginulo u Iraku, što je u proseku 15 dnevno.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 12. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије