Читај ми!

Poslanici verni Berluskoniju

Narodni poslanici i senatori partije Naroda slobode Silvija Berluskonija podneli šefovima poslaničkih grupa ostavke u znak protesta zbog pravosnažne odluke suda kojom je bivši premijer osuđen na zatvor. Neki članovi partije izjavili da su spremni da idu kod predsednika Đorđa Napolitana i traže "vraćanje pravde".

Italijanski mediji su javili da su poslanici i senatori partije Naroda slobode (PDL) Silvija berluskonija podneli ostavke zbog presude kojom je Silvio berluskoni osuđen na zatvor.

Silvio Berluskoni sastao se sa poslanicima svoje partije u Rimu i dočekan je ovacijama.

"Ne možemo se uzdržati od zadatka da sprovedemo pravu reformu pravosuđa i zbog toga smo spremni za izbore", izjavio je Berluskoni, a preneli su neki od učesnika.

Senator Renato Skifani i poslanik Donjeg doma Renato Bruneta najavili su da nameravaju da odu kod predsednika Republike Đorđa Napolitana da mu podnesu ostavke i da traže "vraćanje pravde".

Anđelino Alfano, ministar unutrašnjih poslova PDL-a u koalicionoj vladi Enrika Lete, rekao je na sastanku da su spremni na ostavke da bi odbranili svoj ideal.

Berluskonija je Kasacioni sud juče proglasio krivim za utaju poreza i pravosnažno osudio na četiri godine zatvora.

Iako je sud proglasio Berluskonija krivim i osudio ga na zatvor, male su šanse da bivši premijer Italije završi u zatvoru zbog starosti.

Tri godine je pokriveno amnestijom, ali za preostalu godinu Berluskoni će morati sredinom oktobra da odluči da li će je odslužiti u kućnom pritvoru ili u obavljanju društveno korisnog rada.

Sud je juče ipak naložio da se preispita zabrana Berluskoniju da se kandiduje za bilo koju javnu funkciju narednih pet godina.

Berluskoni se danas obratio javnosti nakon pravosnažne odluke suda kojom je osuđen za utaju poreza, ocenivši da je nevina žrtva i da suđenje i presuda nemaju veze sa realnošću.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво