Читај ми!

Pritvor Veselinoviću, Repić na slobodi

Žarku Veselinoviću određen pritvor do 30 dana zbog posedovanja ilegalnog oružja. Slobodan Repić pušten na slobodu. Nema dokaza da je Repić učestvovao u pokušaju ubistva decembra 2012. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Euleksovo sudsko veće u Kosovskoj Mitrovici odredilo pritvor do 30 dana Žarku Veselinoviću, zbog posedovanja nelegalnog oružja. Slobodan Repić pušten iz policijskog pritvora na slobodu.

Euleks je obrazložio da je Veselinoviću određen pritvor jer je sudija smatrao da postoji dovoljan rizik od toga da on ometa dokaze, "posebno imajući u vidu činjenicu da je za vreme pritvora kontaktirao treće stranke i upozorio ih o krivičnom postupku".

"Osim toga, sudija je utvrdio da postoji rizik od bekstva zbog pokušaja da izbegne hvatanje tokom hapšenja", navodi se u saopštenju Euleksa.

Euleks je naveo i da je "zahtev tužilaštva za određivanje sudskog pritvora Repiću odbijen kao neosnovan" dodavši da "pretpretresni sudija ne smatra da je u tom slučaju utvrđeno da postoji dovoljan osnov da će doći do ometanja dokaza i ponavljanja prestupa".

Tužilaštvo i optuženi imaju 24 sata od dostavljanja odluke da ulože žalbu, navodi se u saopštenju.

Veselinović i Repić su uhapšeni u petak u Rudaru kod Zvečana zbog sumnje da su učestvovali u pokušaju ubistva Dušana Milisavljevića, zamenika direktora Administrativne kancelarije u Kosovskoj Mitrovici decembra prošle godine.

Advokat Ljubomir Pantović je, novinarima, rekao da nema dokaza koji potvrđuju osnovanu sumnju da je Repić učestvovao u pokušaju teškog ubistva decembra 2012. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Kako je objasnio Pantović, Veselinoviću je određen pritvor do 30 dana zbog posedovanja ilegalnog oružja odnosno pištolja koji je on odbacio od sebe pre nego što je uhapšen.

"Ova odluka suda je prilično neobična da Veselinović za jedan pištolj koji je posedovao ilegalno bude u pritvoru. To se na Kosovu nije dogodilo unazad 10 godina da nekome za jedan pištolj bude određen pritvor od mesec dana", rekao je Pantović.

Za ovo delo izriče se novčana kazna, ali je sud danas iz nekog nepoznatog razloga, iako je odbacio postojanje sumnje za ubistvo odlučio da se za izricanje mere pritvora zbog jednog pištolja koji je Veselinović imao, dodao je Pantović.

Žalba protiv rešenja kojim je određen pritvor 

On je najavio da će advokat Miodrag Brkljač uložiti žalbu protiv rešenja kojim je određen pritvor Žarku Veselinoviću.

Brkljač je u izjavi Tanjugu rekao da je jedan od razloga za određivanje pritvora, pored posedovanja pištolja bio i pokušaj Veselinovićevog bekstva od policije u petak u Rudaru.

Odmah posle hapšenja Veselinovića i Repića usledile su blokade Srba na magistralnom putu Priština - Raška u Rudaru, koje nisu uklonjene ni danas, a građani koji na njima dežuraju zahtevali su da se Repiću i Veselinoviću omogući odbrana sa slobode kako bi deblokirali magistralni put.

U suprotnom najavili su da će radikalizovati blokade puteva na severu Kosova u sve četiri opštine.

Magistralni put Priština - Raška, koji je od ponedeljka u blokadi, odmah nakon hapšenja Veselinovića i Repića blokiran je i danas i njima od tada pripadnici Euleksa i Kfora nisu saobraćali.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије