Читај ми!

Zaječar uoči izbora

U okviru predizborne kampanje u Zaječaru, taj grad posetio lider naprednjaka, a DS održao sednicu Glavnog odbora. I ostale partije koriste priliku da poslednjih dana kampanje privuku glasače.

Nedelju dana pred lokalne izbore u Zaječaru, kampanja se zahuktava. U gradu, čiju institucionalnu nestabilnost destabilizuju međustranačke optužbe, uvrede, ali i fizički obračuni, više od 55 hiljada Zaječaraca biraće između devet lista.

Na mitingu koalicije okupljene oko SNS-a u Zaječaru, lider naprednjaka Aleksandar Vučić poručio je da će za godinu dana u Srbiji biti smanjena nezaposlenost, povećana industrijska proizvodnja i smanjen fiskalni deficit.

U Veliki izvor kod Zaječara, stigle su i demokrate, gde su održale sednicu Glavnog odbora. Lider te stranke Dragan Đilas, DS vidi kao poslednju odbranu demokratije i sprečavanje uvođenja autoritarnog režima.

"Našim ljudima u Zaječaru neće biti lako. Na prošlim izborima u Zaječaru dobili smo samo osam odsto glasova i to u koaliciji sa Rasimom Ljajićem - ovoga puta idemo sami. Od ljudi koji su nekada bili DS i izašli i napravili čak tri grupe građana, samo da bi DS dobio što manje glasova", rekao je Đilas.

Ujedinjeni regioni Srbije, koji su na majskim izborima u tom mestu osvojili 38 odsto, sigurni su u ubedljivu podršku građana.

"Zaječar neće voditi ni Aleksandar Vučić, ni Dragan Đilas, ni Mlađan Dinkić, ni Ivica Dačić - vodiće ga lokalni ljudi. Mi iz URS-a, pošto znamo da dela govore, uvereni smo da će Zaječar voditi Boško Ničić i da će na izborima URS-a ostvariti ubedljuvu pobedu", kaže portparol URS-a Marko Selaković.

Liberalno-demokratska partija objašnjava šta ih razlikuje od drugih.

"Pokušavamo u ovoj kampanji da budemo normalni, da sa ljudima komuniciramo na pristojan nacin, da im ne obećavamo da ćemo im biti ni majka, ni socijalni kazan, neko ko će ih sve zaposliti i spasiti, nego politička stranka koja će omogućiti ljudima da rade ono što najbolje umeju", kaže Bojan Đurić iz LDP-a.

Promovišući svoje vrednosti, Demoktratska stranka Srbije i Dveri organizovali su porodičnu šetnju.

"Suština je da u Zaječaru bude što više osmeha - od dečjih do svih ostalih koji će garantovati naš kandidat. Da svima bude bolje od preraspodele budžeta do običnijih stvari koje interesuju ama baš svakog građanina Zaječara", kaže Željko Tomić iz DSS-a.

To što ih nema u programima pojedinih lokalnih medija - za radikale je bio razlog za protest. Traže i da se održi okrugli sto sa predstavnicima lista koji učestvuju na izborima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије