Читај ми!

Dinkić: Pojedinci u policiji bez kontrole

Pojedinci u policiji "oteli su se kontroli i zajedno sa tabloidnim novinarima presuđuju i pozivaju na linč", rekao Mlađan Dinkić u demantiju napisa nekih listova u kojima se optužuje da je proneverio milijarde dolara iznetih na Kipar.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić javno je pozvao predsednika Srbije Tomislava Nikolića da sazove hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, jer smatra da su se "pojedinci u policiji oteli kontroli i zajedno sa tabloidnim novinarima presuđuju i pozivaju na linč".

Dinkić je, u demantiju informacije tabloida da se sumnja da je upleten u "pljačku veka" - proneveru milijardi dolara iznetih na Kipar, ukazao da je "javna tajna" da postoje pojedinci u policiji koji plasiraju različite tekstove.

Minstar finansija je pozvao direktora policije i tužioca za organizovani kriminal da pokrenu sve neophodne radnje i pod hitno istraže sve navode iznete u tom tekstu, kao i da se ceo predmet otvori za javnost.

"Važno je da političari koji vode ovu zemlju pokažu da država funkcioniše i da se pravo na pravdu ostvaruje u institucijama, a ne na ulici i putem tabloida", napomenuo je Dinkić.

Iz kabineta Tomislava Nikolića je saopšteno da predsednik Srbije neće sazivati vanrednu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, jer pisanjem beogradskih medija nije ugrožena nacionalna bezbednost zemlje.   

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије