Ruski mediji o Nikolićevoj poseti

Zvaničnu posetu predsednika Srbije Tomislava Nikolića Rusiji i potisivanje Deklaracije o strateškom partnerstvu dve zemlje ruski mediji ispratili uz isticanje ekonomske saradnje, ruskih investicija u Srbiji i ordena koji je Nikolić dodelio Putinu.

Posetu predsednika Srbije Tomislava Nikolića Rusiji i razgovore sa predsednikom Putinom ruski mediji ispratili opširnim izveštajima sa naglaskom na potpsanoj Deklaraciji, ruskim ulaganjima u Srbiju i prijateljstvu koje veže dve zemlje.

O susretu dvojice predsednika najopširnije izveštava ruska agencija RIA Novosti koja je u nizu članaka navela dosadašnja ulaganja Rusije i kredite koje je Rusija do sada dala Srbiji kroz izjave predsednika Ruske federacije Vladimira Putina.

Nezavisimaja gazeta piše da je Putin rekao da će izgradnju Južnog toka u Srbiji Rusija u potpunosti finanasirati u visini od 1,7 milijardi dolara kao i da će izgradnja početi do kraja godine.

Poslovni televizijski kanal RBK, takođe, citira izjave ruskog predsednika o daljoj kreditnoj i finansijskoj pomoći Srbiji.

Pod naslovima "Rusija i Srbija postali strateški partneri" agencija ITAR-TAS i ruski državni kanal "Perviji" navode sve oblasti u kojima će dve države sarađivati i koje će dalje razvijati citirajući reči predsednika Srbije i delove Deklaracije.

Pod naslovom "Nikolić računa da lično uruči orden Putinu", RIA Novosti navodi da je predsednik Srbije pozvao Putina u zvaničnu posetu Srbiji i da je rekao da želi da mu tom prilikom uruči Orden Republike Srbije na lenti kojim ga je odlikovao u februaru.

Predsednici Srbije i Rusije, Tomislav Nikolić i Vladimir Putin, potpisali su u Sočiju Deklaraciju o strateškom partnerstvu između dve zemlje, kojom se predviđa podizanje saradnje i odnosa na najviši mogući nivo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 12. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије