Читај ми!

Mubarak veruje u pravedan sud istorije

Bivši egipatski predsednik Hosni Mubarak, kome se sudi za njegovu ulogu u smrti demonstranata tokom narodne pobune i za korupciju, rekao je u intervjuu za lokalni dnevnik da je siguran da će o njemu buduće generacije doneti "pravedan" sud. Mubarakov advokat negira da je njegov klijent dao taj intervju.

Bivši egipatski predsednik Hosni Mubarak, kome se sudi za nasilje nad demonstrantima tokom takozvanog "Arapskog proleća" veruje da će mu istorija i buduće generacije suditi pravednije.

Nezavisni dnevnik El Vatan je objavio intervju sa Hosnijem Mubarakom, koji je predstavljen kao njegov prvi intervju od ostavke u februaru 2011. godine. Advokat bivšeg egipatskog predsednika demantovao je da je njegov klijent dao intervju za taj list.

El Vatan tvrdi da se njegov novinar juče probio kroz obezbeđenje da bi razgovarao s Mubarakom pre početka novog suđenja bivšem predsedniku zbog umešanosti u ubijanje demonstranata za vreme masovnih protesta u kojima je zbačen s vlasti. 

Mubarak je u objavljenom intervjuu rekao da je suviše rano da se oceni njegov naslednik, predsednik Muhamed Mursi.

Mursi potiče iz grupacije Muslimanska braća, koja je bila zabranjena za vreme skoro 30-ogodišnje vladavine Hosnija Mubaraka.

Intervju je obavljen posle početka ponovljenog suđenja Mubaraku za njegovu ulogu u ubistvu stotina demonstranata tokom pobune u kojoj je primoran da podnese ostavku 11. februara 2011. godine, kao i za korupciju.

"Rekao sam ranije da će istorija biti svedok i da će doneti sud, i dalje sam siguran da će i o meni buduće generacije doneti pravedan sud", rekao je bivši predsednik Egipta.

Mubarak nije želeo da govori o Muhamedu Mursiju jer je reč o novom predsedniku koji prvi put obavlja teške dužnosti i "ne treba ga procenjivati sada".

Mubarak je takođe rekao da je veoma tužan zbog najsiromašnijih Egipćana i zbog pogoršanja ekonomske i bezbednosne situacije u zemlji.

Rekao je da jako strahuje za zemlju zbog zajma Međunarodnog monetarnog fonda, jer su uslovi Fonda veoma teški i predstavljaju veliku opasnost za egipatsku privredu, što će uticati na siromašne građane.

MMF i Egipat već nekoliko meseci vode teške pregovore oko zajma od 4,8 milijardi dolara propraćenog programom ekonomskim reformi.

Zaključivanje sporazuma o zajmu odložen je zbog političke nestabilnosti u zemlji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије