Читај ми!

Dve bombe na kuću vlasnika "Komtrejda"

Nepoznate osobe bacile dve bombe na kuću vlasnika "Komtrejda" Veselina Jevrosimovića. Nije bilo povređenih. Jedan napadač bacio "kašikaru" na terasu, dok je drugi ubacio eksplozivnu napravu u dvorište kuće, prenosi portal Telegraf.

Na porodičnu kuću Veselina Jevrosimovića, vlasnika "Komtrejda," nepoznate osobe bacile su jutros u 4.55 dve eksplozivne naprave.

U trenutku napada, u kući su bile njegova 12-godišnja kćerka i supruga, saznaje RTS. U detonaciji nije bilo povređenih.

Kako prenosi portal Telegraf, maskirani napadači su došli iz pravca stadiona Crvene zvezde. Jedan je sišao s motora i bacio bombu "kašikaru" na terasu, dok je drugi s motora ubacio eksplozivnu napravu u dvorište Jevrosimovićeve kuće. Njih su snimile sigurnosne kamere i policija uveliko radi na utvrđivanju njihovih identiteta.

Prema nezvaničnim informacijama, MUP je već priveo neke od osumnjičenih na informativni razgovor.

Veselin Jevrosimović ne zna razlog napada, ali sumnja da je možda isprovociran pisanjem Telegrafa, čiji je vlasnik.

Jevrosimović za RTS kaže da ga "takvi napadi neće sprečiti u širenju demokratske reči".

Povodom tog događaja oglasio se ministar policije Ivica Dačić, koji je rekao da će se ispitati sve okolnosti.

"Sprovešćemo hitnu istragu. Potrudićemo se da se ceo slučaj ispita do kraja i da se utvrdi činjenično stanje, kao i motiv ovog napada", istakao je Dačić.

Dačić je poručio da mora da se utvrdi da li je ovo udarac na slobodne medije ili je u pitanju nešto drugo. "Država će učiniti sve što je u njenoj moći da obezbedi zaštitu svim medijima i novinarima u Srbiji. Niko u Srbiji ne sme da napada medije i njihove vlasnike", poručio je Dačić, prenosi Telegraf.

Državni sekretar u MUP-u Srbije Vanja Vukić kaže da policija već pregleda snimke s kamera na samom objektu, kao i okolnim kućama.

"Policija intenzivno traga za počiniocima ovog napada. U toku je pregled traka sa sigurnosnih kamera s kuće koja je napadnuta, kao i sa okolnih objekata koje su imale video-nadzor. Vrlo brzo ćemo otkriti one koji su napali porodični dom gospodina Jevrosimovića", naveo je Vukić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 10. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије