Читај ми!

Nesreća u kineskom rudniku

Najmanje 21 rudar poginuo u rudniku uglja u Kini kada se odronio ugalj i oslobodio gas. Četiri rudara se vode kao nestala. Kineski rudnici inače spadaju među najopasnije na svetu.

U nesreći u rudniku uglja na jugozapadu Kine poginuo je 21 rudar, a još četiri se vode kao nestala, javili su kineski državni mediji.

Iz rudnika je uspelo bezbedno na površinu zemlje da izađe 58 rudara, prenela je agencija AFP.

Najnovija katastrofa dogodila se pošto se odronio ugalj i oslobodio gas u rudniku uglja Mačang u provinciji Guidžu.

Kineski rudnici spadaju među najopasnije na svetu zbog manjka regulacije, korupcije i neefikasnosti, pa su nesreće česte, jer je bezbednost zanemarena u želji poslovodstva za brzom zaradom.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 10. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије