Читај ми!

Tužilaštvo protiv jemstva za Miškovića

Tužilaštvo za organizovani kriminal nije se saglasilo sa predlogom branilaca Miroslava i Marka Miškovića da im se pritvor zameni merom jemstva u iznosu koji sud odredi ili merom zabrane napuštanja stana. Podnet predlog Apelacionom sudu za produženje pritvora Miškovićima i Milu Đuraškoviću.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević saopštio je da se Tužilaštvo nije saglasilo sa predlogom branilaca okrivljenih Miroslava Miškovića i Marka Miškovića da se pritvor prema njima zameni blažom merom za obezbeđenje prisustva okrivljenog i za nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Reč je o predlogu odbrane da se prema Miroslavu Miškoviću pritvor zameni merom jemstva u iznosu koji sud odredi ili merom zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora radi kontrolisanja poštovanja organičenja koja su određena, a Marku Miškoviću da se pritvor zameni privremenim oduzimanjem putne isprave ili merom jemstva u iznosu koji sud odredi, navodi se u saopštenju.

Pored toga, Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je predlog Apelacionom sudu u Beogradu da se prema Miroslavu Miškoviću, Marku Miškovića i Milu Đuraškoviću produži pritvor koji je do sada određivan rešenjem sudije za prethodni postupak.

S obzirom na to da je istraga u ovom predmetu u toku i da je neophodno sprovođenje određenih dokaznih radnji, po stanovištu Tužilaštva za organizovani kriminal neophodno je da se okrivljenima pritvor produži za još do tri meseca kako bi se sprovele sve planirane dokazne radnje u ovoj komleksnoj istrazi, navodi se u saopštenju.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво