Читај ми!

Kazne za odgovorne u ministarstvima

Ko je odgovoran za situaciju s mlekom u Srbiji i da li je bilo propusta u rešavanju tog problema, bila je glavna tema sednice Predsedništva SNS-a. Epilog će biti poznat u ponedeljak, kada bi Vučić trebalo da saopšti imena odgovornih, ali i mere koje će protiv njih biti preduzete.

Na sednici Predsedništva SNS-a nije bilo reči o rekonstrukciji Vlade niti o konkretnim imenima, ali će odgovorni u ministarstvima i državnim organima biti kažnjeni za propuste u svom radu, rekao je potpredsednik stranke Igor Mirović. Situacija sa mlekom ja kampanja Demokratske stranke, rekao je Mirović.

Mirović je posle sednice Predseništva SNS-a rekao novinarima da će lider stranke Aleksandar Vučić u ponedeljak saopštiti konkretna imena i mere protiv onih koji su napravili propuste u radu.

On je ponovio da ne može da govori o imenima ali da je reč i o ministrima, kao i drugima koji su činili propuste, a nisu članovi stranke, ali su uključeni u sistem rada ministarstava.

Mirović je naveo da će Vučić javnost o tome obavestiti u ponedeljak jer želi da se u sledeća dva dana prikupe svi relevantni podaci i donesu prave odluke koje će biti predstavljene javnosti.

Prema njegovim rečima, situacija sa mlekom je monstruozna kampanja Demokratske stranke usmerenu protiv interesa Srbije, privrede, poljoprivrede i seljaka, a da je deo te kampanje i informacija da je u Nemačku izvežen zaraženi kukuruz.

Mirović je pokazao izveštaj Uprave carina prema kome se, kako je naveo, vidi da Srbija u poslednjih 14 meseci, odnosno tokom cele prošle i prva dva meseca ove godine uopšte nije izvozila kukuruz za Nemačku.

"Obim laži (DS-a) je fascinantan. Borićemo se svim sredstvima da istina izađe na videlo i da se oni koji ih podržavaju, a to su razni lobiji i tajkuni, pobede političkim sredstvima", rekao je Mirović.

Potpredsednik SNS-a je naveo da se krug laži širi sa ciljem da se uništi poljoprivredna proizvodnja, pogorša ionako teško stanje u poljoprivredi i privredi, uvede anarhija u te sektore i poveća šteta koja je već velika zbog gubitaka vezanih za slučaj mleka.

Mirović je rekao i da je ogromna šteta koju pričinjava dobro osmišljenja propaganda DS-a.

"Ova politička akcija je zaista monstruozna, nezabeleženih razmera, zloupotrebljavaju se deca i zdravlje ljudi i lansiraju se laži ", rekao je Mirović i kao primer naveo izjavu pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Gorana Ješića da mu je prećeno i da mu nude mito da prestane da priča o problemima sa mlekom.

Mirović je rekao da su tvrdnje Ješića da je to prijavio policiji neistinite i da je to utvrđeno proverom kod svih policijskih uprava u Srbiji.

Upitan da li je iz Brisela traženo da se granica alfatoksina vrati na 0,05 odsto Mirović je rekao da nema te podatke i da će to morati da se vidi kod Ministarstva poljoprivrede. 

On je novinarima rekao da je Predsedništvo SNS-a odlučilo da ne podrži uvođenje naplate pretplate za javne servise RTS i RTV preko poreza na imovinu i naveo da je višegodišnja pogrešna ekonomska i druga politika dovela do toga da su građani osiromašili i ne mogu da plaćaju nove namete.

"Ne možemo i nećemo podržati uvođenje novog nameta koji bi dodatno opteretio građane", rekao je Mirović.

Iz Ministarstva kulture i informisanja juče je najavljeno da je počeo rad na Zakonu o elektronskim medijima, kojim će biti regulisan status javnih servisa i način plaćanja TV pretplate za Radio-televiziju Srbije i RT Vojvodine.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије