Читај ми!

Hapšenje zbog ratnih zločina nad Srbima

Zbog ratnih zločina nad Srbima, četvorica pripadnika bivšeg Petog korpusa Armije BiH uhapšeno na više lokacija u Bihaću i Cazinu. Terete se da su 1995. godine na različite načine fizički i psihički zlostavljali zarobljenike koje su vozili na razmenu.

Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsila je na više lokacija u Bihaću i Cazinu četvoricu pripadnika bivšeg Petog korpusa Armije BiH zbog optužbi za ratne zločine nad Srbima.

Kako su javili mediji u BiH, pripadnici SIPA su po nalogu tužioca Posebnog odeljenja za ratne zločine uhapsili Muhameda Anadolca, rođenog 1972. godine u Bihaću, Abida Ljubijankića rođenog 1969. u Bihaću, Sabahidina Hafurića rođenog 1972. u Bihaću i Huseina Begića rođenog 1964. u Bihaću.

Uhapšeni su zajedno sa Safetom Kovačevićem osumnjičeni da su kao pripadnici Petog korpusa Armije BiH u martu 1995. godine počinili ratne zločine nad osobama srpske nacionalnosti.

Petorica bivših pripadnika Petog korpusa Armije BiH osumnjičeni su da su tokom prevoza u cilju razmene 26 zarobljenika srpske nacionalnosti sa više lokacija iz Bihaća i Cazina prema graničnom prelazu Izačić na različite načine fizički i psihički mučili i zlostavljali.

Uhapšeni će tokom dana biti predati postupajućem tužiocu, koji će ih ispitati i potom doneti odluku o podnošenju predloga za određivanje pritvora, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара