Читај ми!

Rukomet uživo: Poraz Srbije u poslednjoj sekundi

Srbija - Poljska 24:25. Golom u poslednjoj sekundi Poljska je pobedila Srbiju na Svetskom prvenstvu.

21.52 - Srbija - Poljska 24:25 (kraj). Srbija je golom u poslednjoj sekundi izgubila meč od Poljske. Porazu doprinele i čudne odluke sudija koje su odlučile da u finišu meča isključe Petra Nenadića, tako da su poslednjih minut i po Poljaci imali igrača više. Srbija vodila veći deo meča, na trenutke imala i pet golova prednosti, ali pad igre u finišu meča doprineo je pobedi Poljaka.

21.32 - Srbija - Poljska 21:22 (50. minut). Kriza u igri Srbija traje više od deset minuta. "Orlovi" nemaju rešenja za čvrstu odbranu Poljske. Na deset minuta pred kraj meča Poljaci prvi put došli u prednost.

21.18 - Srbija - Poljska (40. minut) 19:16. Rukometaši Srbije ponovo su imali dobar period igre i uspeli su povećaju prednost na tri gola razlike. 

20.51 - Srbija - Poljska 13:11 (poluvreme). Poljaci su počeli da igraju čvršće u odbrani u poslednjih deset minuta poluvremena i to im je donelo rezultate. U jednom trenutku Poljaci su gubili u pet golova razlike, ali su na odmor otišli sa minusom od dva poena. Pauza došla u dobrom trenutku za rukometaše Srbije čija je igra posle sjajnih 20 minuta počela da popušta.

20.37 - Srbija - Poljska 11:7 (20. minut). Nakon 20 minuta igre prednost Srbije raste i sada iznosi četiri gola razlike. "Orlovi" čvrsto igraju u odbrani, iz koje profitiraju i u napadu lakim golovima posle kontranapada.

20.27 - Srbija - Poljska 5:3. Posle deset minuta Srbija ima prednost od dva gola razlike. "Orlovi" dobro otvorili meč protiv jakog protivnika.

20.15 - Počeo je meč između Srbije i Poljske.

19.30 - Saudijska Arabija savladala Južnu Koreju sa 24:22.

19.00 - Počela utakmica između Španije i Mađarske.

18.10 - Alžir savladao Australiju rezultatom 39:15. 

18.00 - Počela utakmica između Saudijske Arabije i Južne Koreje.

17.35 - Na poluvremenu utakmice između Australije i Alžira ekipa sa severa Afrike vodi sa 14:6. 

16.10 - Završena utakmica između Slovenije i Belorusije. Trijumfovali Slovenci rezultatom 27:26. Favorizovani Slovenci teškom mukom su došli do važnog uspeha. Na poluvremenu su imali minus pet golova, ali su agresivnom igrom u nastavku napravili preokret i izborili četvrtu pobedu kojom su preuzeli čelo tabele.

Srbiju u okviru četvrtog kola Grupe C na Svetskom prvenstvu u Španiji očekuje do sada  najteži protivnik. „Orlovi" od 20.15 igraju protiv Poljske.

Selekcija Srbije u ovaj meč ulazi, svakako, dobro rasopložena, nakon tri lagana trijumfa protiv Južne Koreje, Belorusije i Saudijske Arabije.

"Ove tri utakmice su dobar pokazatelj da smo ušli maksimalno koncentrisani. Plašio sam se tih utakmica, ne zbog jačine protivnika, već zbog našeg pristupa. Odradili smo to veoma profesionalno. Videlo se da naša ekipa ima kvalitet, ali da uvek mora da uđe maksimalno", rekao je Momir Ilić.

Rukometaš Kila ističe da je Poljska, ipak, daleko teži ispit za naš tim.

"Biće dosta teško sa njima. U prethodnim mečevima smo lako izlazili na kraj sa protivnicima. Sa Poljskom će biti obrnuto i do samog kraja pobednik će biti neizvestan", rekao je Ilić.

Kapiten reprezentacije Srbije naglasio je da njegova ekipa od početka mora da igra maksimalno koncentrisano.

"Odbrana mora da funkcioniše besprekorno da bismo pomogli golmanima da odrade posao kako treba. Ja sam uvek optimista. Ako želimo nešto da uradimo na Svetskom prvenstvu, uvek moramo da idemo na pobedu", rekao je Ilić.

Veselin Vuković, selektor Srbije, rekao je da će igru protiv Poljske zasnivati pre svega na dobroj odbrani. On smatra da bi ovaj susret mogao, u velikoj meri, da odredi reprezentaciji Srbije dalji tok takmičenja.

„Gledali smo njihov duel sa Slovenijom, koja je dobila meč dobrom igrom u odbrani „šest-nula". Poraženi su, jer su malo rotirali igrače u i mislim da su umorni ušli u završnicu gde se lomio rezultat. Naša šansa je u jednom visokom ritmu tokom svih 60 minuta, naravno i najčvršća moguća odbrana. Na tome ćemo bazirati naše nade za pobedu u tom meču", rekao je Vuković u Saragosi.

Pobeda nad Poljacima garantovala bi Srbiji drugo mesto u grupi, a za prvo mesto našim reprezentativcima će biti potrebna i pobeda nad Slovenijom u poslednjem kolu prve faze takmičenja.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије