Читај ми!

Još se ne zna ko je izveo napade u Zagrebu

Hrvatska policija negirala da je muškarac koji je povređen u noćašnjoj eksploziji bombe u Zagrebu počinilac tog i još jednog bombaškog napada. Time su demantovana ranija pisanja hrvatskih medija. Istraga u toku, a motiv je još nepoznat.

Na poslepodnevnoj konferenciji za medije zagrebačka policija negirala je pisanje pojedinih medija da je muškarac koji je povređen u noćašnjoj eksploziji bombe u kvartu Stenjevec na zapadu Zagreba zapravo počinilac tog i još jednog bombaškog napada na pruzi kod stanice Podsused.

"Povređeni muškarac trenutno je u statusu svedoka, a dalji tok istrage pokazaće hoće li naknadno postati osumnjičeni", rekla je novinarima portparol direkcije policije Jelena Bikić.

Ona je potvrdila da je povodom noćašnje eksplozije policija ispitala oko 15 osoba, a tokom tri dana, od prve eksplozije, više od 100.

Tokom dana, neki hrvatski mediji su ranije javili da je muškarac koji je noćas povređen u eksploziji bombe na autobuskoj stanici na Aleji Bolonje u zapadnom delu Zagreba priznao je da je izvršio taj napad, kao i napad pre dve noći kada je postavio bombu na prugu kod stanice Podsused.

Pozivajući se na nezvaničnu izjavu izvora bliskog istrazi, Večernji list je naveo da zagrebačka policija u interesu istrage nije zvanično potvrdila tu informaciju, kao ni informaciju o 14 osoba koje su privedene na informativne razgovore nakon noćašnje eksplozije.

Povređeni pedesettrogodišnji muškarac V.B. nalazi se na odeljenju za hirurgiju KBC Sestara milosrdnica, s povredama kože i potkožnog tkiva od parčadi bombe.

Policija je odbacila tvrdnje da se radi o terorističkom napadu, ali su dve eksplozije okvalifikovane kao krivično delo dovođenja u opasnost života i imovine, za šta je predviđena maksimalna kazna od pet godina zatvora.

Bikićeva nije odgovorila na pitanje da li je povređeni 53. godišnji muškarac koji je u zagrebačkoj bolnici s povredama kože i potkožnog tikiva na udovima, strani državljanin.

Podaci o njegovom identitetu još ne treba da budu dostupni javnosti zbog interesa istrage, rekla je Bikićeva.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić izjavio je da se dve eksplozije za sada smatraju delima protiv opšte bezbednosti, koje su za posledicu imale uznemiravanje javnosti i dovođenje u opasnost života građana, kao i oštećenje imovine.

Eksplozija se dogodila blizu raskrsnice Aleje Bolonja i Gospodske ulice, kod autobuske stanice, a saobraćaj je u tom delu grada ponovo normalizivan.

Policija je potvrdila da se dogodila samo jedna eksplozija, a ne više, kako su ranije javljali hrvatski mediji. 

Policija je oko pola sata nakon ponoći iz bezbednosnih razloga zatvorila saobraćaj na deonici pruge između stanice Zaprešić i Zagreb Zapadni kolodvor.

Pre dva dana, jedna eksplozija se dogodila u trenutku prolaska teretnog voza na pruzi u Zagrebu, nedaleko od železničke stanice u Podsusedu. Povređenih tada nije bilo, ali je pričinjenja materijalna šteta.

Portal Indeks preneo je nezvaničnu potvrdu informacije da su u Gajnicama pronađene još dve eksplozivne naprave.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије