Читај ми!

Krivična prijava protiv Nate Mesarović

Pošto je zahtev za sopstveno izuzeće prosledila svom zameniku, odbrana optuženih u slučaju "stečajna mafija" podnela krivičnu prijavu protiv predsednice Vrhovnog kasacionog suda Nate Mesarović.

Odbrana optuženih u slučaju "stečajna mafija" podnela je krivičnu prijavu protiv predsednice Vrhovnog kasacionog suda Nate Mesarović, jer je zahtev za njeno izuzeće prosledila na odlučivanje svom zameniku, umesto da zakaže opštu sednicu tog suda.

"To je do sada neviđen slučaj da zamenik odlučuje o pitanju koje se odnosi na njegovog pretpostavljenog. Ako je i za Srbiju - mnogo je", rekao je advokat optuženih Aleksandar Lojpur agenciji Beta.

Lojpur je naveo da je krivična prijava podneta i protiv sudije Stojana Jokića, zamenika Nate Mesarović.

Odbrana je ranije tražila izuzeće Nate Mesarović jer je ocenila da je tokom postupka pristrasno odlučivala o procesnim radnjama i da zato ne može biti nadležna za odlučivanje o izuzeću sudija po rangu nižih od nje, čije je izuzeće takođe zatraženo, rekao je Lojpur.

Lojpur je naveo i da je Nata Mesarović odluku o odbijanju zahteva odbrane za izuzeće predsednice Apelacionog suda u Beogradu Radmile Dragičević Dičić donela 4. decembra, dok je Jokić odluku o odbacivanju zahteva za izuzeće Nate Mesarović doneo dan kasnije, 5. decembra.

"Tako je Nata Mesarović učinila još jedan prekršaj, jer je odluku o odbijanju zahteva za izuzeće Radmile Dragičević Dičić donela pre nego što je odlučeno o zahtevu za njeno izuzeće", istakao je Lojpur.

U procesu protiv "stečajne mafije" pred Specijalnim sudom je optuženo 33 ljudi, koji se terete za zloupotrebe u stečajnim postupcima u vrednosti od 50 miliona evra, počinjene od 2003. do 2006. godine.

Kao organizatori grupe optuženi su bivši predsednik Trgovinskog suda u Beogradu Goran Kljajević, bivši direktor "C marketa" Slobodan Radulović, koji je u bekstvu, suvlasnik firme "Ekoprodukt" Milinko Brašnjović, čiji se brat Miko Brašnjović ubio u zatvoru, biznismen Sekula Pjevčević, bivša direktorka Poštanske štedionice Jelica Živković i stečajni upravnik GP "Rad" Miljko Živojinović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије