Читај ми!

Bez kompromisa u traženju pravde

Neće biti kompromisa u traženju pravde za nevine žrtve, a proces pomirenja nedavnim odlukama Haškog suda praktično je zamrznut sve do pravičnog epiloga, složili se predsednik Tomislav Nikolić i predsedavajući Generalne skupštine Vuk Jeremić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsedavajući Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić složili su se u Beogradu da, bez obzira na pritiske, neće biti kompromisa u traženju pravde za nevine žrtve i da je proces pomirenja nedavnim odlukama Haškog suda praktično zamrznut sve do pravičnog epiloga.

Teme razgovora Nikolića i Jeremića bile su javna rasprava zakazana za 10. april sledeće godine u Generalnoj skupštini UN o ulozi međunarodnih ad hok krivičnih tribunala, o pravdi i pomirenju građana koji žive na ovim prostorima, unapređenju odnosa Srbije sa zemljama regiona i sveta, kao i razgovori na najvišem nivou na temu investicija u našoj zemlji.

Predsednik Srbije je predsedavajućem Generalne skupštine preneo stav o presudi Haškog tribunala osumnjičenima za zločin počinjen u operacijama "Bljesak" i "Oluja" koja je, praktično, negirala da je proterano 200.000 Srba i stradalo 2.000 nevinih žena, starih i dece, saopštila je Pres-služba predsednika.

"Taj zločin ne može proći nekažnjeno", istakao je Nikolić i dodao da pravda mora biti zadovoljena na pravičan i pravedan način.

Jeremić je podvukao značaj zajedničkih napora svih relevantnih faktora u Srbiji i rekao da svi kapaciteti koje imamo na raspolaganju treba da budu u funkciji promocije istine koja se Srbiji negira najnovijim odlukama Haškog tribunala.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 10. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије