Читај ми!

Sa dva boda u drugi krug

Naše devojke su ostvarile i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu. Savladana je Češka 28:24 (12:15) u utakmici trećeg kola grupe A. Srbija će tako u drugu fazu takmičenja preneti dva boda. Još jedna pobeda Norveške, slavlje Francuskinja. Bošković i Suland rešili nesporazum

22.30 - Selektor Srbije Saša Bošković i reprezentativka Norveške Lin Jorum Suland sreli su u Beogradskoj areni i u prijateljskom razgovoru rešili nesporazum sa nedavne utakmice. Bošković je prišao norveškoj rukometašici, a nakon kraćeg razgovora njih dvoje su se zajedno slikali.

21.45 - Pobeda Srbije nad upornim Čehinjama. Naše devojke trijumfovale su sa 28:24.  Najefikasnije Andrea Lekić i Slađana Pop-Lazić sa po šest pogodaka. Dankinje su ubedljivo slavile protiv Makedonki 37:30.

20.53 - Srbija gubi na poluvremenu od Češke 12:15. Danska vodi protiv Makedonije 17:13.  

20.15 - U Kombank areni u Beogradu počeo duel Srbije i Češke. U Nišu krenuo meč između Danske i Makedonije.   

19.40 - Francuska izašla kao pobednik iz duela sa Švedskom 24:17. Posle velike borbe Norvežanke u neizvesnoj završnici savladale Ukrajinu 18:17. Gol odluke postigla je Lin Jorum Suland 44 sekunde pre kraja.

18.50 - Ukrajina vodi na poluvremenu protiv Noveške 11:8, Francuskinje protiv Švedske 13:8. 

18.15 - U Beogradu počeo meč Norveška - Ukrajina, u Nišu duel B grupe Švedska - Francuska.

Rukometašice Srbije pobedile su večeras u Beogradskoj areni selekciju Češke sa 28:24 (12:15) u utakmici trećeg kola A grupe na Evropskom prvenstvu.

Srpkinje su pobedile Češku, prenele dva važna boda u narednu rundu takmičenja i sa većim šansama očekuju ukrštanje sa grupom iz Niša.

Ni večeras igra nacionalnog tima nije bila na zadovoljavajućem nivou, o čemu svedoči veliki broj oscilacija, grešaka, izgubljenih lopti i promašenih zicera.

Doduše, kao i prethodna dva meča, izabranice selektora Saše Boškovića, imale su imperativ pobede, što donekle može da opravda bledo izdanje domaćina.

Srpske rukometašice su dobro počele meč, u jednom trenutku povele sa 10:8, ali je usledio neshvatljiv pad u igri u poslednjih 10 minuta prvog poluvremena, posle čega su Čehinje serijom 7:2 na odmor otišle sa tri gola prednosti (15:12).

Domaćih igračica u tim trenucima bukvalno nije bilo na terenu. Ishitreno su rešavale napade, delovale bezidejno, a bilo je čak i sudaranja na terenu.

Mora se priznati da izabranice Saše Boškovića nisu imale ni sreće, promašile su dva sedmerca i nekoliko puta pogodile okvir protivničkog gola. U nastavku meča Srbija je znatno popravila igru i za kratko vreme je uspela da nadoknadi prednost protivnika.

Andrea Lekić je zaustavila Klaru Černu, dok je na srpskom golu proradila Katarina Tomašević i Čehinje nisu mogle da spreče preokret.

Rukometašice Norveške pobedile su večeras u Beogradskoj areni selekciju Ukrajine sa 18:17 (8:11) u utakmici trećeg kola A grupe na Evropskom prvenstvu.

Utakmica je odigrana u Beogradskoj areni pred oko 5.000 gledalaca, a sudili su Peter Horvat i Balaž Marton iz Mađarske.

SRBIJA: Tomašević (13 odbrana), Risović, Krpež 3, Popović 2, Lekić 6, Damnjanović 2 , Erić, Rajović, Pop-Lazić 6, Ognjenović 1, Filipović 1, Nišavić, Milošević 4, Stoiljković, Lišćević, Dmitrović 3.

ČEŠKA: Ranikova (13 odbrana), Satrapova, Matsukova, Šterbova 3, Luzumova 4, Martinkova, Hrbkova, Vitkova 1, Černa 6, Kutlvasrova, Ručkova, Salcakova, Poznarova, Črenkova 6, Kečlikova 1, Knedlikova 3.

Isključenja: Srbija 12 minuta, Češka 6. Sedmerci: Srbija 5/2, Češka 3/21

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je da su njegove izabranice ponovo odigrale u grču i da je to razlog oscilacija nacionalnog tima.

"Prvo poluvreme nije bili dobro. Igrali smo u grču, ali smo uspeli da popravimo igru, posebno u poslednjih pet minuta, za koje nemam nikakve zamerke.. Prenosimo dva boda, to je najbitnije u ovom trenutku. Čekamo ponedeljak, a večeras ćemo da slavimo", rekao je Bošković na konferenciji za medije.

On je dodao da očekuje težak nastavak takmičenja, jer protivnici sa kojima se Srbija ukršta iz B grupe imaju ambicije da osvoje medalju.

"Spremali smo se da prodjemo u drugi krug. Svaki protivnik je težak, biće neizvesno, dobar rukomet se igra na EP. Pre šampionata svi su otpisivali Ccešku, ali videli ste, jako dobro su odigrale. Dolaze nam tri reprezentacije koje mogu da uzmu medalju. Pokušaćemo da u svakoj utakmici da damo maksimum i vidićemo da li će to biti dovoljno", rekao je Bošković.

Najefikasnija u norveškom timu bila je Lin Jorum Suland sa šest pogodaka, od kojih je poslednji postigla 44 sekunde pre kraja i on je odlučio pobednika.

Norvežanke, kojima je to bila treća pobeda, tako će u drugu fazu EP preneti maksimalna četiri boda. U drugom večerašnjem meču ove grupe od 20.15 sastaju se Srbija i Češka.

U prvoj današnoj utakmici B grupe selekcija Francuske je u Nišu pobedila Švedsku sa 24:17 (13:8). Francuska, Švedska i Danska će iz ove grupe otići u drugu fazu u kojoj se ukrštaju sa timovima iz A grupe.

GRUPA A:
Norveška - Ukrajina 18:17
Srbija - Češka 28:24
GRUPA B:
Švedska - Francuska 17:24
Makedonija - Danska 37:30

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије