Читај ми!

Ukinut pritvor osumnjičenima za korupciju

Ukinut pritvor osumnjičenima za korupciju u izgradnji zatvorenog bazena u Kragujevcu. Osumnjičeni su pušteni jer su saslušani svi svedoci u postpupku, rekla je sudija Višeg suda u Kragujevcu Zorica Đurić.

U Višem sudu u Kragujevcu ukinut je pritvor osumnjičenima za zloupotrebu službenog položaja u izradi projektne dokumentacije u izgradnji zatvorenog bazena u tom gradu, izjavila je Tanjugu predsednica Višeg suda Zorica Đurić.

"Pritvor je ukinut jer su saslušani svi svedoci u tom predmetu", rekla je Đurić i podsetila da je rešenje o pritvoru osumnjičenih doneto 4. oktobra kako ne bi uticali na svedoke koji su potom i saslušani.

Za zloupotrebu službenog položaja, čime su za blizu dva miliona dinara oštetili javno preduzeće Direkcija za urbanizam, osumnjičeni su direktorka tog preduzeća Mirjana Ć. (50), arhitekte u tom preduzeću Zvonko M. (55) i Ivan S. (39) i vlasnik projektnog biroa "Arhikon" Snežana H.S. (62).

Sve četvoro je bilo u pritvoru, a kragujevačka policija ih je uhapsila 2. oktobra, kada je za isto krivično delo, prijave podnela i protiv načelnika odeljenja u Direkciji za urbanizam Gorana P. (63) kao i pravnika u tom preduzeću Mirjane A. (63).

Kako je policija tada saopštila, Mirjana Ć. se sumnjiči da je u 2010. godini naložila da "Direkcija za urbanizam", na čijem je čelu, raspiše tender za izradu projektne dokumentacija za izgradnju zatvorenog bazena, iako je to preduzeće raspolagalo svim uslovida da uradi taj posao.

Komisija za odabir najpovoljnije ponude, koju su činili Goran P, Zvonko M. i Mirjana A. kao ponuđače za taj posao odabrali su projektne biroe "Atrijum", koji ne poseduje projektnu licencu već je projekat uradio Zvonko M, zaposlen u Direkciji za urbanizam, i "Arhikon" čiji je vlasnik Snežana H.S.

Policija je, takođe, tada saopštila da je ispred "Arhikona" koji ne poseduje licenciranog arhitektu, projekat uradio Ivan S, sin vlasnice tog projektnog biroa, takodje, zaposlen u Direkciji za urbanizam.

Zvonku M, koji je uradio projekat ispred "Atrijuma", taj projektni biro novac je isplatio u gotovini.

Za izradu projektne dokumentacije projektni biroi "Atrijum" i "Arhikon" od Direkcije za urbanizam naplatili su po 954.000, odnosno ukupno 1.908.000 dinara, za koliko je i oštećeno to javno preduzeće, tvrdi policija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара