Читај ми!

Sudbina Kamp noua u rukama navijača

Iako najčešće nije tako, u modernom fudbalu ipak se nađe mesta i za glas navijača. Bar je to slučaj u Barseloni. Naime, odluka da li će biti građen novi Kamp nou stadion, ili će već postojeći biti samo detaljno renoviran, biće doneta na navijačkom referendumu.

Fudbalski klub Barselona poznat je, između ostalog, i po svojoj jedinstvenoj unutrašnjoj strukturi i hijerarhiji. Bar nominalno, sve odluke važne za klub donose "sosiosi", ili navijači, odnosno članovi kluba.

Tako će biti i sada. Odlučeno je da će upravo na referendumu odlučiti hoće li se Kamp nou renovirati, ili će biti izgrađen potpuno novi stadion.

Budućnost Barsinog kultnog stadiona je predmet debata već nekoliko meseci. Dugo priželjkivani planovi o renoviranju su već dugo na stend-baju, pre svega jer veliki dug katalonskog giganta u najvećoj meri kreira finansijsku politiku kluba. Sandro Rosel, predsednik Blaugrane, u svom tradicionalnom govoru po okončanju prethodne sezone izjavio je da će dug morati da bude drastično smanjen kako bi se rekonstrukcija i dogodila.

Prošlog septembra, Barselona je izašla pred javnost sa planom da se Kamp nou doda još 10 hiljada stolica, uz novu VIP ložu. Želja je i da prostor oko stadiona bude modernizovan, ali i da se izgradi nova hala za košarkaše Barselone.

U ovom trenutku, mogućnosti je mnogo. Ostaviti Kam nou takav kakav je, renovirati ga (u većoj ili manjoj meri), ili čak izgraditi novi stadiion na drugoj lokaciji, ali, svakako, u samom gradu.

Ideja o referendumu se obistinila, jer je 73,38 odsto delegata glasalo za takvo jedno rešenje. Svi "sosiosi", jer je dilema koja je u pitanju zaista od ogromne važnosti i može definisati put kluba u sezonama pred nama, imaće pravo da daju svoj glas.

Referendum će biti održan, najverovatnije, u sezoni 2014–2015 ili 2015–2016.

Renoviranje stadiona koštalo bi oko 300 miliona evra, dok bi izgradnja novog bila, otprilike dvostruko skuplja. Dodajmo kako bi novi stadion imao kapacitet 109 hiljada gledalaca, čime bi i dalje zadržao titulu najvećeg evropskog stadiona.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 08. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије