Pronađene velike količine uginule ribe

Velika količina uginule bele ribe pronađena je u koritu reke Badrika u opštini Smederevo. Strahuje se da su meštani okolnih sela uginule ribe sakupljali i prodavali.

U rukavcu starog korita reke Badrike u opštini Smederevo pronađena je velika količina uginule bele ribe, a strahuje se da su meštani okolnih sela tu ribu sakupljali i prodavali, kao i hranili stoku.

Inspektori gradske uprave sa zaštitu životne sredine obišli su sa republičkim inspektorom Vesnom Nanuševski korito Badrike gde su im ribočuvari rekli da su meštani okolnih sela skupljali uginulu ribu i odnosili je kućama.

Član gradskog veća Smedereva za zaštitu životne sredine Ivan Stevanović rekao je agenciji Beta da su inspektori za zaštitu životne sredine kasno obavešteni o uginuloj ribi.

Meštani prodavali ribu 

"Bojim se da su meštani okolnih sela znatnu količinu te ribe prodali. Dali smo vodu na analizu, mada, zbog kasnog obaveštenja, ni ta voda, ako je bila uzrok uginuća ribe, više nije ona zbog koje je riba uginula", rekao je Stevanović.

Inspektori za zaštitu životne sredine Gradske uprave Smederevo uzeli su uzorke vode iz korita Badrike i prosledili je na analizu Zavodu za javno zdravlje Požarevac.

"Većina uginule ribe otišla je u Moravu, pošto je reka industrijski kanal otpadnih voda Ju es stila", rekao je predsednik ribolovačkog društva Goran Sinadinović. 

O kvalitetu vode i razlozima uginuća ribe, javnost će, po dobijanju izveštaja od Zavoda za javno zdravlje Požarevac, biti blagovremeno obaveštena, rekao je Stevanović.

Obilaskom rukavca starog korita Badrike, u kojem je nivo vode bio veoma nizak, primećeno je uz obalu i oko iznikle vegetacije po sredini korita još uginule ribe.

O svemu je obavešten nadležni republički vodoprivredni inspektor i načelnik veterinarske inspekcije. Staro korito Badrike paralelno je sa kanalom reke Ralje u koji se izlivaju otpadne vode kompanije "Ju es stil Srbija".

Inspektori su utvrdili da nizvodno od izliva otpadnih voda iz te kompanije u dužini od oko četiri do pet kilometara nije uočena uginula riba.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара