Dijalog s Prištinom od ključnog značaja

Od najvećeg značaja za evropske integracije Srbije je nastavak dijaloga sa Prištinom i primena postignutih sporazuma, poručili su šefovi misija zemalja članica EU u Beogradu na sastanku sa premijerom Ivicom Dačićem.

Šefovi misija zemalja članica EU u Beogradu istakli su da je nastavak dijaloga Beograda i Prištine od najvećeg značaja za evropske integracije Srbije kao i primena do sada postignutih sporazuma, saopštila je Delegacija EU u Beogradu.

Tema razgovora delegacije EU i premijera Ivice Dačića je bila dalji evropski put Srbije i izazovi sa kojima se Vlada suočava na tom putu, a ova razmena mišljenja usledila je nakon Dačićeve prošlonedeljne posete Briselu.

"Među prioritetima u evropskim integracijama, ambasadori su istakli vladavinu prava, nezavisnost sudstva, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, makroekonomsku i finansijsku stabilnost, kao i neophodnost da se ojača nezavisnost institucija i nezavisnih regulatornih tela u skladu sa najboljom evropskom praksom i standardima", navodi se u saopštenju.

Sastanak je deo ustaljane prakse šefova misija zemalja članica EU da se redovno sastaju sa liderima Srbije, a Dačić je došao je na sastanak na zajednički poziv šefa Delegacije EU Vensana Dežera i ambasadorke Kipra u Srbiji Nafsike Krousti, podseća se u saopštenju.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије