Читај ми!

Vučić: Dogovor o vlasti na lokalu ili izbori

SNS ne odustaje od prekomponovanja vlasti u pojedinim lokalnim zajednicama, poručio Aleksandar Vučić na sednici Glavnog odbora stranke. Potrebno je da se o tome dogovorimo sa koalicionim partnerima - u suprotnom, SNS je uvek spremna za izbore, ističe Vučić.

14.07 - O vlasti u Beogradu sam više puta do sada govorio i nemam ništa novo o tome da kažem, rekao Aleksandar Vučić. Ipak, potvrdio je da je ta tema pokrenuta na sednici Glavnog odobora. 

12.15 - Sednica zatvorena za javnost posle govora lidera naprednjaka Aleksandra Vučića. 

12.05 - Lider naprednjaka Aleksandar Vučić potvrdio je da SNS ne odustaje od prekomponovanja vlasti u pojedinim lokalnim zajednicama. Potreban je dogovor o tome sa koalicionim partnerima - u suprotnom, uvek smo spremni za izbore, ističe Vučić.

11.18 - Počela sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić potvrdio je na sednici Glavnog odbora SNS-a da ta stranka ne odustaje od prekomponovanja vlasti u pojedinim lokalnim zajednicama.

"Potrebno je da se o tome dogovorimo sa koalicionim partnerima. U suprotnom, Srpska napredna stranka je uvek spremna za izbore", poručio je Vučić na sednici Glavnog odbora, koja se održava u Centru "Sava".

"Ili možemo da se dogovorimo ili nije kraj sveta. Ko god bilo i kada želi na izbore, mi od izbora nikada nećemo bežati", poručio je Vučić.

On je rekao da se ne može dozvoliti da su u Novom Sadu i u nekim drugim lokalnim zajednicama na vlasti koalicioni partneri SNS-a koji su na izborima "dobili tri puta manje od naprednjaka".

"Poštujemo koalicione partnere", rekao je Vučić, ali i poručio članovima stranke iz Novog Sada, Leskovca i Zaječara da ne moraju da brinu i da će "uzeti odgovornost, ali i morati da rade na mnogo bolji i odgovorniji način u svojim lokalnim sredinama".

Lider naprednjaka je rekao da SNS ne traži vlast, već elementarno poštovanje i odgovornost.

"Nećemo dozvoliti drugima da se prema nama odnose kao prema nekome ko nije dovoljno vredan na bilo kom mestu u Srbiji", naglasio je Vučić.

Kako je rekao, SNS ima najveću odgovornost za stanje u zemlji, koja je u strašnoj političkoj, ekonomskoj, moralnoj i svakoj drugoj vrsti krize.

"Naša obaveza je da nam ispred naših partijskih interesa bude država, da nam interesi zemlje i građana budu ispred naših pojedinačnih i partijskih innteresa. Naš je posao da kada izađemo iz vlade ne budemo mi bogatiji, već građani. Ako ne bude tako bolje da u vladu nismo ni ulazili. To je stvar na kojoj ćemo istrajati", istakao je Vučić.

On je uveren da je SNS do sada pokazala da nema tu vrstu partijske ostrašćenosti da joj pojedinačni i stranački interesi budu prioritet.

Osvrćući se na nezadovoljstvo nekih iz SNS što nisu svi iz prethodne vlasti smenjeni, Vučić je rekao da je politika SNS da ne doliva ulje na vatru i da nema revanšizma, kao i da uvek bira možda sporiji, ali stabilniji i sigurniji put za Srbiju.

Lider SNS-a je najavio da će ta stranka 29. septembra održati Skupštinu, na kojoj će izabrati stranačke funkcionere i organe. Proces kandidovanja za funkcionere SNS-a i stranačke organe počinje, rekao je Vučić.

Nećemo biti "biznis stranka"

Vršilac dužnosti predsednika SNS-a poručio je da ta stranka "nije i neće biti 'biznis stranka', kao što je to slučaj sa Demokratskom strankom", i zapretio da će biti isključen svako ko pokuša da SNS uređuje po principima DS-a. On kaže da ta stranka može bez njega i bez bilo koga drugog.

"Oni koji su nezadovoljni zato što su uvek nezadovoljni želim da poručim da ne šire nezadovoljstvo, jer su građani mnogo zadovoljniji. Oni koji zbog neostvarenih ličnih ambicija nisu zadovoljni, molim da to ne šire jer ova stranka može i bez mene i bez bilo koga drugog", poručio je Vučić.

"Naša stranka, ne sme i neće postati Demokratska stranka. Mi takvu vrstu bolesti moramo da sprečimo, a plašim se da smo početak bolesti počeli da uviđamo kod dela ljudi", rekao je Vučić.

Lider naprednjaka je naveo da je "najveći broj medija u Srbiji još je pod kontrolom DS-a", a kako je ocenio, protiv SNS-a vodiće se žestoka kampanja.

"Sve mogu da lažu i izmisle, ali ne mogu da kažu da smo lopovi. Naša obezbeđenja koštaju sto puta manje građane Srbije, nego njihovo obezbeđenje, čak i sada kada su u opoziciji", rekao je Vučić.

Sednici Glavnog odbora pored Vučića prisustvuju i ministri u Vladi Srbije iz redova SNS-a, Goran Knežević, Nikola Selaković i Zorana Mihajlović.

Mogućnost promene vlasti u Novom Sadu otvorena je u subotu potpisivanjem Memoranduma o usaglašavanju političkog delovanja u skupštini Novog Sada naprednjaka i odborničkog kluba "Svi za Novi Sad", koji čine odborenici Srpskog pokreta obnove i Romske demokratske stranke.

Posle završetka sednice planirano je da se Vučić obratiti medijima.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије