Читај ми!

Ne sleže se prašina u Kuršumliji

Akcija čišćenja grada u Kuršumliji nije prekinuta niti je učesnicima upućeno izvinjenje, rekao predsednik opštine Kuršumlija Rodoljub Vidić. Opozicija tvrdi da ih predstavnici nove vlasti politički progone, pošto su prinuđeni da učestvuju u čišćenju grada iako to nije njihov posao.

Predsednik opštine Kuršumlija Rodoljub Vidić demantovao je da je akcija čišćenja grada  prekinuta i da je učesnicima tog posla upućeno javno izvinjenje lokalne uprave zbog povrede njihovih prava, kako je ranije saopšteno.

Vidić je za Tanjug rekao da opština nije izdala takvo saopštenje i da ono što je prvobitno navedeno u njemu ne odgovara istini.

Iz opštine je, kako je prenela agencija Tanjug, prvobitno saopšteno da je zbog nepravilnosti u angažovanju zaposlenih u opštini Kuršumlija u akciji čišćenja grada ta akcija prekinuta, a da je učesnicima tog posla upućeno javno izvinjenje lokalne uprave zbog povrede njihovih prava.

Kako je saopšteno, odluka o prekidu akcije i javnom izvinjenju navodno je doneta posle konsultacija koordinatora na projektu čišćenja grada Radovana Raičevića sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vidić je rekao da takvih konsultacija nije bilo, kao i da nije upućeno javno izvinjenje.

Takođe je naveo da akcija nije obustavljena, već da se samo vikendom pravi pauza, a radnim danima radi od šest do 11 sati zbog velikih vrućina.

Vidić je rekao da će od sledeće nedelje biti angažovano još radnika, kako ne bi radili "samo jedni te isti".

"Ograničeno je vreme angažovanja radnika i to nema veze sa partijskim zavrzlamama, kao što se digla prašina", rekao je Vidić.

Govoreći o akciji čišćenja u Kuršumliji, on je podsetio da je ona počela pre 20-ak dana i da se čiste površine koje komunalno preduzeće ne može da očisti.

"Uglavnom se čiste trave i korovi pored reke, puteva i za to su angažovani radnici koji nisu bili uopšte, ili su bili nedovoljno uposljeni u javnim preduzećima i lokalnoj upravi", rekao je predsednik opštine Kuršumlija.

"Radi se normalno, bez pritiska, ponuđeno im je, oni su to prihvatili i radiće taj posao neko vreme, a posle će se vratiti na uobičajene zadatke. Ovo je akcija za uređeniji grad, a planirali smo da organizujemo jednu veliku akciju oko 15. septembra u kojoj će učestvovati svi radnici opštine", najavio je Vidić.

Nedavno su direktori iz javnih institucija i ustanova u Kuršumliji angažovali pojedine radnike na čišćenju grada. Angažovani tvrde da su članovi URS-a i DS i da je u pitanju politički obračun, kao i da grad čiste pod pretnjom.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара