Читај ми!

Tragedija na Tari, trojica zadržana u policiji

Direktoru trke, njegovom pomoćniku zaduženom za bezbednost i članu sportske komisije određeno policijsko zadržavanje zbog sumnje da su tokom auto-trke na Tari izvršili krivično delo protiv opšte sigurnosti. Troje od četvoro povređenih preminulo tokom brdske trke.

Policija Bajine Bašte odredila je meru zadržavanja za tri osobe koje su učestovale u organizaciji međunarodne automobilske brdske trke na Tari tokom koje su tri osobe izgubile život.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo protiv opšte sigurnosti, mera zadržavanja određena je direktoru trke Ismetu G. (56) iz Sarajeva, članu sportske komisije Milu R. (56) iz Bijeljine i pomoćniku direktora trke zaduženom za bezbednost Živadinu T. (66) iz Zemuna, saopštila je Policijska uprava u Užicu.

Juče oko 12.30 prilikom održavanja Međunarodne brdske auto-trke "Tara 2012" dogodila se teška nesreća u kojoj su tri osobe izgubile život, a jedna osoba zadobila lakše telesne povrede, navodi policija.

Nikola Trišić iz Bajine Bašte umro je na putu do užičke bolnice, a njegova tri godine mlađa sestra Jovana nekoliko sati kasnije u Urgentnom centru u Beogradu. Posle operacije u užičkoj bolnici preminuo je Dragiša Jakovljević iz Petrovca na Mlavi. Njegov 17-godišnji sin Stefan je povređen, ali nije životno ugrožen.

I prvog dana treninga za trku, u subotu, teško je povređen vozač Miloš Spasojević iz Beograda.

Nesreća se dogodila u mestu Kaluđerske Bare u oštroj krivini kod skretanja za selo Jasikovicu kada je takmičar Branimir Simić iz Bijeljine izgubio kontrolu nad svojim vozilom marke "micubiši lanser", izleteo sa staze i udario u četiri gledaoca koja su se nalazila iza trake koja je označavala prostor za publiku.

Predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže da za svaku sportsku manifestaciju na javnom putu, poput automobilske trke na Tari, organizator mora da izradi elaborat kojim će precizno odrediti mere koje se tiču, između ostalog, i bezbednosti.

"Elaborat koji izrađuje organizator manifestacije, odobrava nadležna policijska uprava na čijoj teritoriji se trka održava, a sportsku manifestaciju u slučaju nastanka neke opasnosti u svakom trenutku mogu da prekinu organizatori ili policija", rekao je Okanović za Betu.

Prema njegovim rečima, organizator u tom elaboratu treba da koncipira događaj tako da rizik svede na minimum. "U konkretnom slučaju, mogle su da se dese dve stvari: ili elaborat nije bio urađen dobro, pa je njime bilo dozvoljeno da se publika nađe na tom mestu u to vreme, ili je elaborat bio dobar a nije bio poštovan", rekao je Okanović.

Iz Agencije za bezbednost saobraćaja poručuju da treba utvrditi odgovornost svih u lancu organizacije brdske trke na Tari kako se tragedije više ne bi događale.  

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије