Patike sa žmigavcima

Patike sa GPS-om, proizvod jedne britanske kompanije, najnovije su rešenje za navođenje kroz zamršene gradske ulice.

Korišćenje planova grada, "Tom Tomova" i 3G mobilnih telefona je stvar prošlosti, piše na jednom sajtu koji se bavi najnovijim tehnologijama. Sadašnjost su patike sa ugrađenim satelitskim sistemom za navigaciju, koji će vas navoditi i kroz najzamršenije prolaze i prečice i pomoći da se snađete po gradu!

"Sat Nav" patike sadrže GPS čip za praćenje koji radi poput onih u automobilima.

Cena, obzirom na ugrađenu tehnologiju i nije previsoka, 129,95 funti.

U svakoj patici ispod "jezika" se nalazi mali monitor u koji upišete željenu destinaciju i mesto na kojem stojite. Patika će vas najkraćim mogućim putem odvesti do tamo, a usmeravaće vas lampice na vrhu desne ili leve patike, koje rade kao žmigavci.

Odnosno, ako treba da skrenete levo, indikacija u obliku strelice okrenute nalevo će se uključiti na LED displeju.

Za one koji slabije vide, takođe neće biti problema, jer se u kod pete nalazi vodootporni zvučnik koji možete da uključite ako vam je potrebno zvučno navođenje. Preko njega će se oglasiti i "bip" signal za pogrešan pravac.

I to nije sve. Ove "pametne" patike se mogu preko "Blututa" povezati sa setom za glavu, da bi saopštavanje pravca bilo što diskretnije.

"Bili smo zadivljeni kada smo ih videli prvi put. Možda jesu malo skuplje od ostalih, ali pomislite samo koliko kože za patike ćete spasiti time što nećete ići u pogrešnom pravcu", rekao je predstavnik kompanije "Droidver" koja ih proizvodi.

Baterije u patikama mogu da izdrže oko dva i po sata bez punjenja, a proizvođači su uvereni da će potražnja biti velika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво