Читај ми!

Prepoznati odgovorne za nasilje i nebrigu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju traži da se prepoznaju odgovorni za nasilje i nebrigu prema ljudima i ljudskim pravima u južnoj srpskoj pokrajini, navodi se u saopštenju kancelarije povodom izveštaja Ban Kimuna o situaciji u pokrajini.

Ujedinjene nacije su prepoznale obnovljeno i sve učestalije nasilje u pokrajini, a Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju traži da se prepoznaju odgovorni za nasilje i nebrigu prema ljudima i ljudskim pravima, navodi se u saopštenju kancelarije povodom izveštaja generalnog sekretara UN Ban Kimuna o bezbednosnoj situaciji u pokrajini.

Srbija godinama upozorava na plansko iseljavanje, potpuni nemar prema ljudskim pravima, svesno otežavanje povratka izbeglih, otimanje i uništavanje državne i privatne imovine na teritoriji Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Vrednosti na kojima počiva civilizovani svet jesu vrednosti koje moraju postati uobičajene i dostupne svima koji žive na Kosovu i Metohiji.

Međunarodna zajednica ima odgovornost da ljudska prava koja priznaje svojim gradjanima prizna i podeli sa svima koji na Kosovu i Metohiji žive, a posebno sa Srbima i drugim nealbanskim stanovnicima, koji su, kako se može videti i u izveštaju generalnog sekretara, isključive žrtve nasilja i progona.

Generalni sekretar UN Ban Kimun je u svom izveštaju oštro je kritikovao kosovsku policiju zbog serije propusta u protekla tri meseca, navodeći da izostanak akcije "ozbiljno dovodi u pitanje sposobnost policije da se izbori sa kriznim situacijama i stekne poverenje javnosti".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије