Za ubistvo navijača 15 godina zatvora

Stevan Stanković osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Dejana Dimitrijevića u masovnoj tuči navijača Vojvodine i Partizana u Futogu. Učesnici tuče Nemanja Jovanović i Milan Majkić osuđeni na dve godine zatvora, a Dragan Kaćanski i Dejan Vladušić na po dve godine i četiri meseca.

Navijač Partizana Stevan Stanković (20) iz Novog Sada osuđen je na 15 godina zatvora zbog ubistva sugrađanina i navijača Vojvodine Dejana Dimitrijevića (27).

Stanković je osuđen i zbog teškog ubistva u pokušaju i nošenja oružja, saopštio je predsedavajući sudskog veća Okružnog suda u Novom Sadu Zoran Drecun.

Sudija Drecun je rekao da je utvrđeno da se sukob dogodio nakon zakazane tuče između Nemanje Jovanovića i Milana Majkića, a da je Stanković tada ispalio najmanje dva metka od kojih je jednim ubijen Dejan Dimitrijević, a drugim ranjen maloletni S. B.

"Stanković je pucao sa udaljenosti ne veće od deset metara i u tom trenutku mogao je da vidi u koga puca, a pucao je pravo u tela obojice", rekao je sudija Drecun.

Jovanović i Majkić osuđeni su na dve godine zatvora, dok su Dragan Kaćanski i Dejan Vladušić dobili po dve godine i četiri meseca zatvora zbog učešća u tuči i nošenja oružja.

Sudija Drecun je rekao da je za Jovanovića, Vladušića i Kaćanskog dokazano da su nosili oružje, dok je za preostalu četvoricu nesporno da su učestvovali u tuči i njenom organizovanju, kao i da ih od ostalih izdvaja to što nisu mlađi punoletnici.

Prema navodima optužnice, grupa navijača Partizana i Vojvodine sukobila se 14. aprila 2008. kraj Železničke stanice u Futogu kada su otišli na zakazanu tuču "jedan na jedan" između Jovanovića i Majkića.

Ukupno 16 navijača osuđeno je danas na novčane kazne u rasponu od 40.000 do 120.000 dinara, a Svetko Jovišić je oslobođen optužbe, jer sud nije imao dokaza da je te noći bio na mestu događaja.

Sudija Drecun je rekao da nema dileme da je tuče bilo, jer su se Majkić i Jovanović potukli, a još oko 40 osoba sa unapred pripremljenim metalnim štanglama i motkama prisustvovalo je sukobu i u jednom trenutku krenulo ka njima.

"Za sud nema dileme da su i svi oni neposredni učesnici u tuči i zbog toga su oglašeni krivim", rekao je sudija Drecun i dodao da je većina od 16 navijača dobila manju kaznu od minimalnih 100.000 dinara, jer su mlađi punoletnici.

Stankovićev branilac Vladimir Đurđević rekao je da je neprijatno iznenađen presudom, jer smatra da sud nije izveo nijedan dokaz koji potvrđuje krivična dela koja se njegovom branjeniku stavljaju na teret, zbog čega je najavio da će uložiti žalbu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије