Pritvoren šef rumunske tajne službe

Rumunska policija pritvorila šefa obaveštajne službe Kornela Šerbana i funkcionera Direkcije za borbu protiv droge Petrea Pitkovića.

Policija je noćas na 24 časa pritvorila šefa obaveštajne službe Ministarstva unutrašnjih poslova Rumunije Kornela Šerbana, u okviru istrage Nacionalne direkcije za borbu protiv korupcije

Na 24 časa je pritvoren i Petre Pitković, zvaničnik u Direkciji za borbu protiv droge u okviru rumunskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Policija je pritvorila i dve osobe koje se u tom predmetu sumnjiče da su počinile krivično delo u oblasti nekretnina.

Kasacioni sud će danas odlučiti da li će osumnjičeni biti pritvoreni 30 dana.

Rumunska televizija "Realitatea" danas je javila da se radi o skandalu bez presedana u Ministarstvu unutrašnjih poslova Rumunije.

Advokat Kornela Šerbana, koji je 15. marta imenovan za direktora tajne službe Ministarstva unutrašnjih poslova, kaže da je slučaj "insceniran".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије