Читај ми!

Srbija sa Norveškom, Ukrajinom i Češkom

Žreb dodelio protivnike našim rukometašicama. Ženska reprezentacija Srbije igraće u Grupi A sa Norveškom, Ukrajinom i Češkom na Evropskom prvenstvu čiji će domaćin biti u decembru, odlučeno je žrebom u Monaku. Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 16. decembra u Beogradu, Novom Sadu, Vršcu i Nišu.

Utakmice Grupe A igraće se u Beogradu. Našem timu u borbi za drugu fazu šampionata rivalće pre svih biti svetski prvak Norbeška, a tu su i dve ekipe koje su nešto lakši rivali Ukrajina i Čaška.

U Grupi B u Nišu će se igrati Švedska, Francuska, Danska i Makedonija, dok će u Grupi C u Novom Sadu igrati Hrvatska, Nemačka, Mađarska i Španija.

Utakmice Grupe D igraće se u Vršcu, a u njoj se nalaze selekcije Rumunije, Crne Gore, Rusije i Islanda.

Timove su žrebali predsednik Evropske rukometne federacije Tor Lijan i predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović.

Bošković: Tražimo čudo i verujemo u njega

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je posle žreba da će njegova ekipa tražiti čudo na Evropskom prvenstvu i da veruje u njega.

"Izvukli smo svetske prvake, Norveška je glavni favorit za osvajanje, a sa Ukrajinom i Češkom možemo da igramo. Cilj će nam biti da prođemo grupu. Treba da se što bolje spremimo i damo sve od sebe. Tražimo čudo i verujemo u njega", rekao je Bošković.

"Dobar je žreb, mi moramo da budemo zadovoljni sa svakom grupom. Ovaj EP nam mnogo znači u pripremi za Svetsko prvenstvo, ali s obzirom da smo domaćini, javnost i svi ostali će tražiti da napravimo čudo, što ćemo mi pokušati i verujemo u to", istakao je Bošković.

Bošković je ocenio da bi Srbiji bilo mnogo lakše da je učestvovala na Svetskom prvenstvu u Brazilu krajem prošle godine.

"Mnogo bi nam značilo da smo odigrali jedno veliko prvenstvo, da smo 10 dana proveli zajedno i igrali utakmicu za utakmicom. U kvalifikacijama smo, na primer, pobedili Rumuniju, čime smo pokazali da možemo", kazao je selektor srpskih rukometašica.

"Nadam se da ćemo dati sve od sebe, a najbitnije je da se odnosimo prema igri tako da publika bude zadovoljna", dodao je Bošković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије