Читај ми!

Kup pripada Zvezdi

Crvena zvezde uspela je da stigne do trofeja u Kupu nakon pobede, zaslužene ali nikako lake, u utakmici sa čačanskim Borcem. Evandro i Borha, po jednom u oba poluvremena, postigli su golove koji su doneli 24. trofej u Kupu najtrofejnijem srpskom klubu. Sjajna atmosfera na stadionu u Kruševcu opravdala je odluku čelnika saveza da baš tom gradu dodele domaćinstvo važnog susreta.

Utakmica je, u skladu sa predviđanjima, počela u strašnom ritmu, što i treba razumeti, jer obe ekipe, iako na suprotnim krajevima tabele u domaćem prvenstvu, u ovom meču nisu samo tražili put do trofeja, već i do spasa sezone. Nikakvih iznenađenja nije bilo ni kada je u pitanju atmosfera na tribinama, gde su na sve četiri strane stadiona potpuno gospodarili raspoloženi navijači beogradskog kluba.

Već u prvom napadu Zvezda je stigla do kaznenog prostora Čačana, zadimljenog od baklji, ali je nekoliko udaraca ka golu Borca izblokirano.

Odmah na drugoj strani, nakon neshvatljivo loše reakcije novopečenog reprezentivca Srbije Maksimovića, Marko Pavićević izlazi sam ispred Bajkovića, odličnim udarcem uspeva da savlada Bajkovića, ali pogađa samo prečku.

Utakmica je u narednim minutima neznatno izgubila na intenzitetu, ali je Crvena zvezda i dalje bila ta koja je kontrolisala posed lopte i najveći deo terena. Naravno, treba istaći disciplinovanu igru Borca, koja nije dozvoljavala opasnije situacije pred svojim golom.

Tako je Zvezda tek u 18. minutu stigla do poluprilike, kada su, prvo Evandro, a zatim i Kasalica, šutirali sa nekoliko metara udaljenosti, ali bez uspeha.

Kiša koja je padala u Kruševcu, i pored odlično pripremljenog terena, ipak je odmogla u naporima igrača oba tima da ubrzaju pas igru i na taj način stignu do protivničkog gola.

Uticaj vremena se odlično video u 29. minutu kada je Borac stigao do još jedne odlične prilike. Odbrana crveno-belih ponovo je sasvim ispala iz igre, Radivojević je stigao do lopte, zaobišao Bajkovića, ali nije uspeo da pogodi praznu mrežu.

U 39. minutu izabranici Roberta Prosinečkog uspevaju da materijalizuju terensku dominaciju kada Borha, iz neposredne blizine, iskosa sa leve strane, pogađa golmana Čačana. U istom napadu pokušao je volej udarcem i Kasalica, ali je njegov udarac ponovo izblokiran.

Samo minut kasnije, dogodilo se ono čemu se nadao gotovo ceo stadion u Kruševcu – Zvezda je stigla do gola.

Mladenović je centrirao po zemlji, Maksimović je samo zakačio loptu da bi Evandro, okrenut leđima, na jako lep način našao put do mreže ekipe iz Čačka.

U poslednjem minutu prvog dela igre, dlanove Bajkovića zagrejao je udarcem iz kaznenog prostora Knežević, koji se, inače, spominje i kao potencijalno pojačanje najtrofejnijeg srpskog kluba.

U nastavku, koji je kasnio zbog povrede jednog od pomoćnika sudije Mažića, slika na terenu nije se previše menjala. Zvezda je imala daleko veći posed lopte, tražila je načine da stigne do kaznenog prostora Borca, a u nekoliko navrata u tome su i uspeli.

Tako je Lazović u 49. minutu, nakon prodora Mladenovića po levoj strani, lepo prošao dvojicu fudbalera ekipe iz Čačka, ali je umesto udarca usledio pas ka Kasalici, što se pokazalo kao ne baš najbolje rešenje.

U drugih 45 minuta, u pojedinim trenucima, igra oba tima delovala je suviše letargično, što može da se pripiše vremenu, samom rezultatu, ali i poodmakloj fazi sezone.

Prva prava prilika viđena je u 64. minutu, kada je opet dobro prošao raspoloženi Lazović, ali je šutirao tik uz desnu stativu gola Milojevića.

Nastavila je Zvezda napade, ali su se oni, kao po pravilu, završavali bez konkretnog udarca.

U poslednjih pola sata igre do izražaja je i došla bolja fizička pripremljenost fudbalera beogradskog tima.

Borha je, takođe nakon solo akcije, stvorio sebi prostor za udarac, ali je epilog bio samo korner. Nakon udarca iz ugla pokušao je i Duško Tošić, ali je njegov udarac završio na tribinama stadiona u Kruševcu.

Opet je usledio period igre u kojem su gledaoci bili lišeni prilika ili uzbudljivijih situacija, koji je trajao sve do 84. minuta i pogotka Kolumbijca Borhe.

Evandro je presekao loptu na dvadesetak metara od gola Čačana, posle velike greške odbrane ovog tima, prosledio je loptu do Borhe koji je inteligentnim udarcem savladao Milojevića.

U poslednjim minutima susreta ništa vredno spomena nije se dogodilo, pa je slavlje igrača i navijača Crvene zvezde zvanično počelo i pre poslednjeg zvižduka sudije Mažića.

Број коментара 49

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара