Читај ми!

Zaštititi radnike elektrodistribucije

Radnicima elektrodistribucije treba veća zaštita, saopštio EPS posle napada na elektromontere u Novom Pazaru u četvrtak. Stanovnik Novog Pazara pucao na radnike elektrodistrubicije, koji su došli da utvrde da li je krao struju.

Elektroprivreda Srbije zatražila je pojačanu zaštitu za radnike elektrodistribucija i najoštrije osudila napad na montere Elektrosrbije iz Kraljeva, na koje je pucao nezadovoljni kupac u Novom Pazaru.

Kako se navodi u saopštenju EPS-a, kradljivac električne energije je monterima Nikoli Vukoviću i njegovom kolegi prvo pretio i potom ih vređao, a na kraju i pucao na njih.

Policija je privela 81-godišnjeg kradljivca i pustila ga, istakli su u EPS-u i zatražili od pravosudnih organa da najstrože kazni takve napade, jer je izvesno da samo oštra kaznena politika preventivno štiti od takvih incidenata.

Incident se desio u četvrtak, dan posle isključenja električne energije zbog neovlašćene potrošnje, a kupac je montere napao dok su na istom otkrivali krađu struje.

Kradljivac je od montera tražio da mu priključe struju, a kada je dobio odgovor da nema nijednog osnova za to, počeo je da vređa radnike distribucije.

Oni nisu odgovorili na provokacije, ali su se suočili sa još neprijatnijim psovkama i gestikulacijama.

U jednom trenutku monteri su ugledali pištolj za pojasom napasnika i pobegli su niz ulicu, a onda su začuli pucnje. Nisu mogli da procene za koliko ih je ovaj revolveraš u starijoj dobi promašio, ali je sigurno da im je život bio ozbiljno ugrožen,
navodi se u saopštenju EPS-a.

Kako dodaje, Vuković je pri obavljanju svog posla bio udaren u lice i to pre samo nekoliko meseci.

Monteri su izloženi, istakli su u EPS-u, svakodnevnom verbalnom maltretiranju kradljivaca struje, a često doživljavaju i fizičke napade, puštanje pasa i pretnje.

"Ovakvi problemi ne bi smeli da se ponovo dogadjaju ni Vukoviću, ni bilo kom radniku Elektroprivrede Srbije. Zato EPS i Elektrosrbija zahtevaju da svi nadležni državni organi zaštite radnike distribucija", naglašava se u saopštenju.

EPS je u aprilu prošle godine uputio predlog za dopunu Krivičnog zakona tako što bi se u poslove od javnog interesa koji imaju povećani rizik za bezbednost i zahtevaju veću krivično-pravnu zaštitu uvrstili i poslovi isključenja kupaca.

Kako je za agenciju Beta rečeno u novopazarskoj policiji, protiv osobe koja je pucala podneta je prijava za nedozvoljeno držanje vatrenog oružja.

"Starac, inače invalid, koji je od montera tražio da ga ponovo priključe na mrežu, ispalio je jedan hitac iz pištolja nakon što su se oni udaljili", rekao je Betin izvor u novopazarskoj policiji.

On je dodao da je u kući osumnjičenog pronadjen pištolj bez dozvole.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара