Valke se izvinio Brazilcima

Sukob koji je krenuo da se zahuktava između Brazila i Fife završio se izvinjenjem generalnog sekretara Svetske fudbalske organizacije Žeroma Valkea. Brazil je zapretio Fifi da će proterati Valkea zbog kritika na račun vlade te zemlje. Valke je zamerio Brazilcima da organizacije za naredni Mundijal ne napreduju kako treba.

Zbog izjave generalnog sekretara Fife Žeroma Valkea: "Brazilcima treba šut u zadnjicu", malo je nedostajalo da počne hladni rat između te zemlje i Svetske fudbalske federacije.

Posle pretnji Brazila da će proterati Valkea zbog neprimerenih izjava i kritika, generalni sekretar se izvinio organizatorima Mundijala.

Valke je u pismu predsedniku Fife Sepu Blateru napisao da mu je žao što je uvredio Brazilce, ali dodao da je njegova izjava pogrešno prevedena sa francuskog na portugalski jezik.

On je rekao da nije mislio ništa loše kada je rekao da organizatore Mundijala treba "šutniti u zadnjicu", već da je mislio da Brazilci moraju ubrzati pripreme za takmičenje.

Generalni sekretar Fife je ipak ostao pri stavu da organizacija Mundijala ne ide po planu i da je Fifa zbog toga zabrinuta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво